Christine Schneider uit Mechelen deed mee aan de studie rond het vaccin van Curevac.
Volledig scherm
Christine Schneider uit Mechelen deed mee aan de studie rond het vaccin van Curevac. © Bob Van Mol/Christine Schneider

Christine (55) nam deel aan studie rond tegenvallend vaccin Curevac: “Teleurgesteld, maar toch ook jackpot”

Teleurgesteld. Zo voelt Christine Schneider (55) uit Mechelen zich nadat bekend raakte dat het vaccin van het CureVac volgens de eerste resultaten maar 47 procent bescherming biedt tegen het coronavirus. Ze was één van de tweeduizend landgenoten die deelnamen aan een grootschalige studie daarrond en zit nu naar eigen zeggen “een beetje met de gebakken peren”. Toch is er voor haar ook een gouden randje. Want tijdens het onderzoek voor en na haar eerste spuitje werd een ernstige aandoening ontdekt, die nu perfect behandeld kan worden.

2 reacties

 • Jozef Vermeulen

  1 maand geleden
  Toch straf dat die van 33 jaar eerder volledig gevaccineerd gaat zijn dat de meeste risicopatiënten.
 • Ludwig De Witte-Steen

  1 maand geleden
  Een medaille voor de moed van deze dame. Door dergelijke expirimenten kunnen vele mensenlevens worden gered - alleen niet met dit specifiek vaccin. Dat kan gebeuren.
 1. “Heel teleurstellende” resultaten voor Curevac-vaccin, maar geen vertraging in Belgische vaccinatiecampagne
  PREMIUM

  “Heel teleurstel­len­de” resultaten voor Curevac-vac­cin, maar geen vertraging in Belgische vaccinatie­cam­pag­ne

  Het coronavaccin van het Duitse Curevac heeft volgens de eerste voorlopige resultaten slechts een werkzaamheidsgraad van 47 procent. Dat is een erg teleurstellend resultaat voor het vaccin waarvan Europa 225 miljoen dosissen wilde aankopen, en België 2,9 miljoen. Door de grote vertragingen bij de studies naar het vaccin hield de taskforce Vaccinatie de komende maanden al geen rekening meer met Curevac, en blijven de gevolgen beperkt. Of het vaccin in een later stadium als ‘boostershot’ gebruikt kan worden, is echter nog onduidelijk.