Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ThinkStock

Christelijke Mutualiteiten breiden tegemoetkoming psychologische zorg uit

Het Gezondheidsfonds van de Christelijke Mutualiteiten (CM) breidt haar voordeel voor psychologische zorg fors uit. Vanaf begin volgend jaar voorziet het ook een tegemoetkoming voor eerstelijnszorg en volledig digitale trajecten. De 3,4 miljoen leden van CM in Vlaanderen en Brussel kunnen dan bij veel meer zorgverstrekkers rekenen op een terugbetaling van 24 sessies.

  1. Agentschap Zorg en Gezondheid: "Uiterst waakzaam en voorzichtig zijn zolang de winter duurt”

    Agentschap Zorg en Gezondheid: "Uiterst waakzaam en voorzich­tig zijn zolang de winter duurt”

    "Zolang de winter duurt, moeten we uiterst waakzaam en voorzichtig zijn." Dat heeft Dirk Dewolf, administrateur-generaal van het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG) gezegd in het Vlaams Parlement, waar het woensdag ging over meer bevoegdheid voor het Vlaams gewest in crisissituaties, en dus ook in de coronapandemie. "In een eerste fase zal het toch belangrijk zijn om te kijken waar we staan op het einde van de vijfde golf", zei ook afdelingshoofd Preventie van het AZG, Iris De Schutter.
  2. IMC vraagt advies over boosterprik voor jongeren

    IMC vraagt advies over booster­prik voor jongeren

    De ministers van Volksgezondheid hebben de Hoge Gezondheidsraad gevraagd tegen het weekend een advies af te leveren over de boosterprik voor 12-plussers. Dat meldt Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) woensdag na afloop van de vergadering. "Ik stel voor om met een 'informed consent' te werken, zodat we het op vrijwillige basis kunnen aanbieden", aldus Beke. In het Vlaams Parlement riep de CD&V-minister het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) ook op snel klaarheid te scheppen over de boosterprik voor jongeren.