Chris de Stoop op de boerderij van zijn ouders - oom Daniel was een neef van zijn moeder - met het Mariabeeldje. Het staat bij hem thuis in zijn schrijfkamer. “Ik liet haar uren in een sopje weken. Alle roet ging eraf, behalve op het gezicht van Maria en Jezus."
Volledig scherm
PREMIUM
Chris de Stoop op de boerderij van zijn ouders - oom Daniel was een neef van zijn moeder - met het Mariabeeldje. Het staat bij hem thuis in zijn schrijfkamer. “Ik liet haar uren in een sopje weken. Alle roet ging eraf, behalve op het gezicht van Maria en Jezus."

Chris De Stoop schrijft boek over gruwelmoord op zijn oom Daniel: "Een wéék lag hij daar en kwamen ze soms terug om meer geld. Het hele dorp wist het en deed niets"

Een hooivork. Een plank uit de schuur. Een oude kolenkachel. Met zijn eigen dagelijkse voorwerpen wordt de oude, vereenzaamde boer Daniel Maroy “ambachtelijk” afgemaakt in 2014. Al snel blijkt de jeugdbende van het Waalse dorp betrokken, jongens tussen 18 en 21 jaar. Achterneef van de boer -schrijver Chris De Stoop (62)- draait elke steen in het dorp om. Wat overkwam de verstoten kluizenaar die niemand wat kon schelen?

6 reacties

 • Marc Spandel

  7 maanden geleden
  Mooi misdaadverhaal, maar is het fictie of realiteit? Het duurde immers maanden vóór hij vernam van de dood van de 'neef van zijn moeder'. De schrijver zegt '2500 euro besteed te hebben aan een graf' voor een ver familielid dat enerzijds al maanden daarvoor in alle stilte begraven was en waar hij anderzijds sinds zijn jeugd geen contact meer mee had?
 • Johan Billiet

  7 maanden geleden
  Waalse justitie en politie zijn nog bezig dit te onderzoeken maar door Corona hebben ze wat vertraging...
 • René Janssen

  7 maanden geleden
  Wat een intriest verhaal. Bedankt Chris voor jouw eerbetoon. In wat voor een samenleving leven we waarin grote groepen jongeren totaal vervreemd zijn vd normen en waarden die oudere generaties nog hoog in het vaandel droegen. Grote groepen mensen vervreemd van elkaar, ondanks de sociale media die, vls de oprichters, mensen positief met elkaar zou verbinden.. helaas, de samenleving is nog nooit zo individualistisch, egoïstisch en materialistisch geweest als vandaag. Moge de boer in vrede rusten.
 • luc vandenheede

  7 maanden geleden
  Dat gaat weer mooi lezen worden . Wat kan die man , goed schrijven .
 • Mi Janssens

  7 maanden geleden
  Als je dit leest krijg je een krop in de keel en vraag je hoe het mogelijk is dat een dorp niets deed om die oudere boer te redden. Waar zijn de innerlijke waarden en hulp voor je naasten gebleven. Bedankt dat je hem zijn eigenheid hebt terug gegeven.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Audit stad Antwerpen na heisa rond El Kaouakibi: 350.000 euro voor Let’s Go Urban verduisterd
  Antwerpen

  Audit stad Antwerpen na heisa rond El Kaouakibi: 350.000 euro voor Let’s Go Urban verduis­terd

  Van de 3,5 miljoen euro aan investeringstoelages die de stad Antwerpen de voorbije jaren uitgaf aan de renovatie van het Urban Center op het Kiel – de vaste stek van Let’s Go Urban, het jongerenproject van Sihame El Kaouakibi – is 350.000 euro verduisterd. Dat meldt ATV op basis van het auditrapport van de stedelijke inspectie Financiën. De informatie wordt ons bevestigd in stadhuiskringen. Nog volgens het onderzoek zou El Kaouakibi zichzelf 100.000 euro per jaar aan loon hebben toegekend. Het rapport – én eventuele consequenties voor Let’s Go Urban – worden morgen op het schepencollege besproken.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"