Mine Dalemans
Volledig scherm
© Mine Dalemans

Chiro uit Oost-Vlaanderen ziet eigen kampfoto's verschijnen op Russische pedowebsite

Een Vlaming heeft meer dan 5.000 gestolen foto's met kinderen gepost op de Russische pedowebsite Image Search. Ook tientallen beelden van een kamp van een Oost-Vlaamse Chirogroep drie jaar geleden staan op de controversiële site. De jeugdbeweging heeft gisteren een klacht ingediend bij de politie. De directeur van Chirojeugd Vlaanderen reageert geschokt: "De Chiroleiders waren zich van geen kwaad bewust toen ze de foto’s online zetten."

29 reacties

 • Eida Lam

  5 jaar geleden
  Euhm, hoe zijn die dat teweten gekomen?
 • Gerard Braeckmans

  5 jaar geleden
  Er zijn er ook die hun eigenste mening op internet zette, chris moerman.
 • patrick smedts

  5 jaar geleden
  als ze zo dom zijn om bepaalde foto's op internet te zetten, gebeurt dit. alles op internet is publiek, als ze dit nog niet beseffen.
 • jetty roels

  5 jaar geleden
  ik weet al jaren dat er in de buurt van jonge kinderen altijd paar wellustelingen rondhangen die uit zijn om kinderporno te maken ! wordt een wakker in deze wereld Chiro leidstertjes ! Onze taak is die kinderen te beschermen . Ik bel zelf misbruikt en zag misbruiken en heb altijd gereageerd ! wordt eens wakker !
 • Christiaan Goethals

  5 jaar geleden
  Als die pedo de foto's niet haalt uit de media, dan vindt hij wel een andere en misschien nog slechtere manier om die foto's te bemachtigen. De pedo's eruit en dat probleem is dan ook opgelost.
 1. Pieter (68) en Katrien (57) hebben geen huis meer, alleen maar een camper én de koers: “Waarom zou je meer nodig hebben? Een huis kost enkel geld”
  PREMIUM
  22

  Pieter (68) en Katrien (57) hebben geen huis meer, alleen maar een camper én de koers: “Waarom zou je meer nodig hebben? Een huis kost enkel geld”

  Een huis hebben ze niet meer. Een mobilhome volstaat, vinden Pieter Harvent (68) en zijn vrouw Katrien (57). Het hele jaar rijden ze rond, met de koers als bestemming. “Hoeveel wedstrijden zien we per jaar? Honderd, misschien. Maar dit jaar is het wat minder, spijtig genoeg. Ik heb kanker. Maar hier moésten we toch zijn, ziek of niet.” Dit is hun verhaal, van twee geboren woonwagenbewoners die overal en nergens wonen en daar best gelukkig van worden. “We hebben een bed, douche, wc, keuken en een tv. Meer heb je toch niet nodig?”
 2. “Mammoetvlees is van ons”: Belgisch bedrijf wil Australische concurrent aanklagen
  3

  “Mammoet­vlees is van ons”: Belgisch bedrijf wil Australi­sche concurrent aanklagen

  De veelbesproken mammoetgehaktbal is géén uitvinding van het Australische bedrijf Vow dat er begin deze week mee uitpakte in het Amsterdamse NEMO Science Museum. Dat zegt tenminste het Belgische bedrijf Paleo dat nu overweegt om juridische stappen te ondernemen tegen Vow. “Wij hebben die technologie twee jaar geleden al uitgevonden”, zegt Paleo in een reactie. “Onze technologie claimen als eigen uitvinding is zeer onethisch”
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.