Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

Chinese bedrijfsspionnen niet vervolgd in België

Het Brusselse parket heeft een dossier tegen twee spionerende Chinezen geseponeerd. Dat meldt De Tijd. Amerikaanse speurders hadden nochtans vrij gedetailleerd blootgelegd hoe de twee te werk waren gegaan bij een Belgisch bedrijf.

 1. INTERVIEW. Specialist Belgische inlichtingendiensten over hacking Binnenlandse Zaken: “Sommige derdewereldlanden hebben een betere cyberbeveiliging dan wij”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Specialist Belgische inlichtin­gen­dien­sten over hacking Binnenland­se Zaken: “Sommige derdewe­reld­lan­den hebben een betere cyberbevei­li­ging dan wij”

  De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken werd het slachtoffer van een complexe cyberaanval. Dat die twee jaar onder de radar bleef, baart Kenneth Lasoen, docent Inlichtingen en Veiligheidsstudies aan de UAntwerpen, grote zorgen. “Ik geloof voor geen millimeter dat ze alles hebben uitgekuist. Ik ben bang voor logic bombs, virussen die in systemen worden ingebouwd en op het juiste moment van op afstand worden geactiveerd. De gevolgen kunnen gigantisch zijn.”
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 1. Staatsveiligheid waarschuwt voor mogelijke spionage via Chinese smartphones

  Staatsvei­lig­heid waarschuwt voor mogelijke spionage via Chinese smartpho­nes

  De smartphones van de Chinese bedrijven Xiaomi, Oppo en OnePlus zijn sterk in opmars in ons land, maar de Staatsveiligheid waarschuwt voor het risico op spionage. Er is volgens de inlichtingendienst een ‘systematische en diepgaande vermenging tussen die bedrijven en de Chinese overheid’. Dat staat in een antwoord dat N-VA-Kamerlid Michael Freilich kreeg van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Dat schrijft De Tijd zaterdag.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.