Chimay Blauw, een van de vier huidige bieren in het assortiment van Chimay. Het nieuwe bier, ‘Chimay 150' of ‘Chimay Groen’ zal tegen de herfst verkrijgbaar zijn voor het grote publiek.
Volledig scherm
Chimay Blauw, een van de vier huidige bieren in het assortiment van Chimay. Het nieuwe bier, ‘Chimay 150' of ‘Chimay Groen’ zal tegen de herfst verkrijgbaar zijn voor het grote publiek. © BELGA/BELPRESS

Chimay lanceert nieuw bier

Chimay lanceert een nieuw bier, de Chimay 150, of de Chimay Groen. De trappistenbrouwer heeft al vier bieren in zijn assortiment: Chimay Goud, Chimay Rood, Chimay Trippel en Chimay Blauw. De Chimay 150 werd in 2012 al eens gebrouwen, toen ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van de brouwerij. “Het bier was erg populair in 2012", legt marketing-manager Giselda Mercuri uit.

  1. Achelse trappist verliest authenticiteitslabel: “Er verandert niets aan de productie of het recept, enkel aan het etiket”
    Achel

    Achelse trappist verliest authentici­teits­la­bel: “Er verandert niets aan de productie of het recept, enkel aan het etiket”

    Nu de laatste broeders verdwenen zijn uit de Achelse Kluis verliest de Achelse trappist het authenticiteitslabel. Dat betekent echter niet dat ons land vanaf nu nog maar vijf trappisten telt. “Het wapenschild van Achel zal voortaan het zeshoekige label vervangen op het etiket. Verder verandert er eigenlijk niets aan de Achelse trappist”, vertelt Patrick Roggemans, sitemanager van de Achelse Kluis.