Child Focus-voorzitter Francois Cornelis en Child Focus-CEO Heidi De Pauw.
Volledig scherm
Child Focus-voorzitter Francois Cornelis en Child Focus-CEO Heidi De Pauw. © BELGA

Child Focus ziet kinderontvoeringen door ouders "onrustwekkend" stijgen

Child Focus, de stichting voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen, ziet het aantal internationale kinderontvoeringen door ouders "onrustwekkend" stijgen. In 2017 waren er 257 effectieve ontvoeringen, tegenover 217 het jaar daarvoor. Dat blijkt uit het jaarverslag van Child Focus.

4 reacties

 • JAN krommentak

  3 jaar geleden
  O wat blijft men weer op de vlakte eerlijk over welke kinderen gaat het ,over kinderen van gemengde huwelijken die ontvoerd worden naar het geboorteland van één van de ouders en dit zijn toevallig en in de meeste gevallen ouders met Arabische achtergrond ! en die kinderen zie je nooit nog terug want die landen hebben andere wetten !
 • johan vankeirs

  3 jaar geleden
  En hoe zou dit komen denk ge.De politiekers doen gewoon de ogen en oren toe voor wat ons nog te wachten staat.Er moeten ECHTE leiders komen die durven ingrijpen.
 • Clement Asselman

  3 jaar geleden
  Heel logisch en vanzelfsprekend. Hoe meer getrouwd wordt met mensen die onze cultuur niet begrijpen, onze wetten negeren en vrouwen als vuil behandelen, des te meer kinderen zullen ontvoerd worden!
 • Miek Dirickx

  3 jaar geleden
  Een vader of moeder die hun kind meenemen en anders willen opvoeden is geen ontvoering. België zal er moeten mee leren omgaan. Dit zijn gewoon andere culturen. Het is net hetzelfde als een bruidje dat geen hand wil geven aan de Schepenen of ambtenaar uit religieuze overtuiging. De CD&V zal zeker het standpunt van de familie respecteren en over die " uitgevonden ontvoeringen van Child focus " niet struikelen.
 1. Staf Coppens en zijn kinderen halen hilarische grap uit met oma
  Play
  Camping Coppens

  Staf Coppens en zijn kinderen halen hilarische grap uit met oma

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen