Volledig scherm
© BELGA

Child Focus lanceert preventieproject ‘Max’ om kinderen vertrouwenspersoon te laten kiezen

Child Focus heeft het preventieproject Max’ gelanceerd om kinderen te laten stilstaan bij de mogelijkheid om een volwassen vertrouwenspersoon, een zogenaamde ‘Max’, te kiezen. Minderjarigen moeten voelen dat er mensen in hun omgeving klaarstaan om hen te helpen als er zich problemen voordoen, benadrukt Child Focus.

 1. 30 jaar geleden verdween Nathalie Geijsbregts (10), haar papa blikt terug: “Als prematuurtje van 700 gram was ze een vechter, tien jaar later besliste iemand anders over haar leven”
  PREMIUM
  Bertem

  30 jaar geleden verdween Nathalie Geijs­bregts (10), haar papa blikt terug: “Als prematuur­tje van 700 gram was ze een vechter, tien jaar later besliste iemand anders over haar leven”

  Haar eerste schooldag, Nathalie spelend met andere kinderen, haar eerste communie: het fotoboek van de familie Geijsbregts wordt nog dikwijls open geslagen. “Ik koester die momenten, maar vrolijk word ik er niet van”, vertelt haar papa Eric Geijsbregts (60) ons. Exact 30 jaar geleden verdween zijn Nathalie - toen tien - uit Leefdaal in Vlaams-Brabant. Doorheen de jaren doken er regelmatig mogelijke verdachten en aanknopingspunten op, maar wat er precies met het meisje is gebeurd, blijft voor Eric, zijn familie en de rest van de wereld tot op heden een mysterie.
 2. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Van Ranst na verkeerde titel “nul compassie met feestvierders”: “Maar ik blijf nultolerantie tegen lockdownfeesten steunen”

  Van Ranst na verkeerde titel “nul compassie met feestvier­ders”: “Maar ik blijf nultoleran­tie tegen lockdown­fees­ten steunen”

  “Marc Van Ranst na tragisch weekend van lockdownfeestjes: ‘Onfortuinlijk, maar nul compassie’”, zo luidde vanmorgen een titel van Knack.be bij een interview met de viroloog. Er volgde al snel een stroom van ontzette reacties op sociale media. “De ‘nul compassie’ verwees naar de nultolerantie voor lockdownfeestjes”, corrigeerde de viroloog, niet naar het tragische overlijden in Antwerpen. Ook Knack wijzigde wat later de titel van het interview.
 1. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief

 2. Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoelen
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoe­len