Op de nieuwe website van Child Focus verdwijnen de beelden van de vermiste kinderen.
Volledig scherm
Op de nieuwe website van Child Focus verdwijnen de beelden van de vermiste kinderen. © Child Focus

Child Focus lanceert nieuwe website en wil aandacht vestigen op langdurig vermiste kinderen: "Laat hen niet verdwijnen"

Ter gelegenheid van 25 mei, Internationale Dag van de Vermiste Kinderen, heeft Child Focus vandaag de site keephopealive.be gelanceerd. Met die sensibiliseringscampagne wil de organisatie op een unieke manier de aandacht vestigen op langdurig vermiste kinderen. De afbeeldingen op de website doen namelijk exact hetzelfde als wanneer vermiste kinderen vergeten worden: stilaan verdwijnen.

 1. De tip van 1 miljoen. Ook Alain Remue zocht voorbije 28 jaar naar vermiste Nederlandse studente: “Tanja Groen paste perfect in rijtje van slachtoffers van Dutroux”
  PREMIUM

  De tip van 1 miljoen. Ook Alain Remue zocht voorbije 28 jaar naar vermiste Nederland­se studente: “Tanja Groen paste perfect in rijtje van slachtof­fers van Dutroux”

  Ligt de sleutel om Tanja Groen terug te vinden in België? Er is 1 miljoen euro uitgeloofd voor dé gouden tip die leidt naar de vondst van het meisje dat 28 jaar geleden verdween in Maastricht. “Dat ligt op een zucht van België”, zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. “Het zou dus best kunnen dat de oplossing van dit dossier niet in Nederland, maar in België ligt.” Remue en zijn team zochten de voorbije jaren al meermaals naar Tanja Groen. Zo werd onderzocht of ze mogelijk een ‘vergeten slachtoffer’ was van seriemoordenaars als Marc Dutroux, Michel Fourniret of Ronald Janssen.
 1. Moeder van vermiste Nathalie Geijsbregts doet na 31 jaar nieuwe oproep, twee vrouwen willen getuigen: “Zij hebben toen ook poging tot ontvoering meegemaakt. Wie weet hoeveel slachtoffers zijn er nog?”
  PREMIUM
  Bertem

  Moeder van vermiste Nathalie Geijs­bregts doet na 31 jaar nieuwe oproep, twee vrouwen willen getuigen: “Zij hebben toen ook poging tot ontvoering meegemaakt. Wie weet hoeveel slachtof­fers zijn er nog?”

  Anita Pintjens, de moeder van Nathalie Geijsbregts, heeft 31 jaar na de verdwijning van haar dochter een nieuwe oproep gedaan naar getuigen. Tot haar grote verrassing namen twee vrouwen al snel contact met haar op: zij blijken in de jaren 90 in regio Bertem ook slachtoffer te zijn geweest van poging tot ontvoering. “Een vrouw haar ouders vonden het toen niet geloofwaardig, maar dit kan heel belangrijk zijn in verband met de verdwijning van Nathalie”, vertelt Anita.