Child Focus behandelt jaarlijks in België zo’n 400 dossiers van internationale kinderontvoering.
Volledig scherm
Child Focus behandelt jaarlijks in België zo’n 400 dossiers van internationale kinderontvoering. © BELGA

Child Focus behandelt 400 internationale kinderontvoeringen per jaar

In België behandelt Child Focus jaarlijks zo'n 400 dossiers van internationale kinderontvoering, en dat aantal neemt de laatste jaren steeds toe. Naar aanleiding van internationale Mediation Week lanceert Child focus daarom vandaag een campagne op Snapchat. Met een Snapchatfilter willen ze het belang van familiebemiddeling in de verf zetten bij deze internationale kinderontvoeringen. 

2 reacties

 • Francine vanderstraeten

  2 jaar geleden
  Wil dat zeggen dat niet iedereen gebekt is zoals Mevr Heidi Depauw die al 6 maanden de media overspoelt met haar ideen over terughaling van IS kinderen en hub broze moedertjes die ook willen terugkomen. Materies van Staatsveiligheid moeten niet beheerd worden door Child Focus, wie alléén kan gaan moet maar alleen terugkomen.
 • Maria Arens

  2 jaar geleden
  Child Focus moet zich niet bemoeien met familiale situaties, er is enkel sprake van een ontvoering als er vonnissen zijn, en enkel een rechter kan daar over oordelen. Familiebemiddeling ook niet, want dan krijgt men een situatie zoals in Duitsland bvb waar alle middelen in het kamp liggen van feministische denkbeelden. Het is nu ook al zo, als een vader zijn kinderen meeneemt is het een ontvoering, als een moeder dat doet is het in het belang van een kind.....
 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 2. Moeder zet samen met Child Focus vernuftig plan op poten en haalt ontvoerde zoontjes uit Rusland terug naar België

  Moeder zet samen met Child Focus vernuftig plan op poten en haalt ontvoerde zoontjes uit Rusland terug naar België

  Een jaar lang waren de zoontjes van een vrouw uit Oostende meer dan 4.000 kilometer verwijderd van hun moeder. De familie van haar Russische ex-man hield de kinderen weg bij de vrouw, tot vorige week. De moeder trok na overleg met Child Focus zélf naar Rusland en kon na een mooi stukje toneel vluchten met de jongetjes. Hun vader A.D. riskeert nu 5 jaar cel voor parentale ontvoering.