Vicevoorzitter van 3M Rebecca Teeters.
Volledig scherm
Vicevoorzitter van 3M Rebecca Teeters. © BELGA

Chemiebedrijf 3M geeft schoorvoetend PFOS-emissies via lucht toe

De chemische stof PFOS is bij 3M in Zwijndrecht in het verleden ook via de lucht uitgestoten. Dat heeft het bedrijf na lang aarzelen toegegeven tijdens de Vlaamse parlementaire onderzoekscommissie PFOS/PFAS. Nadat een voormalig werknemer die verklaring had afgelegd, bevestigde ook vicevoorzitter Rebecca Teeters voor het eerst dat er “onder andere” via de lucht emissies waren. Meer nog, volgens de huidige EHS-manager (environment, health & safety) van het bedrijf werden ook overheidsdiensten als OVAM en Vito daarvan op de hoogte gebracht.

12 reacties

 • PETER PERMENTIER

  2 maanden geleden
  Is dit een fraude geval aan het worden, blijkbaar gaat VITO en OVAM niet vrijuit maar dat verwonderd mij niets, met groen aan de stuur knuppel dan kan dit alle richtingen uit, weeral blijkt de inkomsten van taxen voornamer te zijn geweest dan volksgezondheid, achteraf zeggen we wisten hiervan niets is zoals steeds een goedkope politieke uitleg, die statements werden 50 jaar terug nog aanvaard maar ik ben blij dat er een einde aan komt aan deze nonsens politieke houding.
 • Frank De Rycke

  2 maanden geleden
  Dus moeten er tijdens al die voorafgaande jaren ferme sommen zwijggeld gedoneerd geweest zijn ...anders kan dit niet !! Doe zo verder Demir ,!
 • Walter Decock

  2 maanden geleden
  Proficiat mevr Demir om te beslissen alvast een deel van 3M te sluiten. Nu nog grondig nakijken hoeveel de heilige partij Groen in Zwijndrecht ontvangen heeft als gemeentebestuur van datzelfde 3M.
 • Guido Verlinden

  2 maanden geleden
  Als je toch zover bent is het gewoon sluiten.!!
 • Pat Debal

  2 maanden geleden
  Als ze dat bedrijf sluiten moeten De Wever en Tommelein en Weyts en Crevits en Turtelboom op staande voet opstappen want zij waren ervanop de hoogte
 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 2. Tom (38) was eerste inwoner die klacht indiende tegen 3M en nu ook eerste die verhuist: “Ik wil mijn gezondheid niet op het spel zetten”
  PREMIUM
  Zwijndrecht

  Tom (38) was eerste inwoner die klacht indiende tegen 3M en nu ook eerste die verhuist: “Ik wil mijn gezondheid niet op het spel zetten”

  Tom Traets (38) steekt zijn hele hebben en houden in verhuisdozen. Hij ruilt na 13 jaar Zwijndrecht in voor de stille – en hopelijk meer gezonde – Kempen. Tom was de allereerste inwoner die dit jaar klacht indiende tegen chemiebedrijf 3M. Hij bleef anoniem tot hij deze week het resultaat te zien kreeg van zijn bloedstaal...