Chef-kok Tom van Lysebettens en zijn vrouw Alison voor hun zaak Cochon De Luxe. Alisons schoonzus schreef zondag een tekst op de vitrine. Eén woord valt onmiddellijk op: 'Kanker'.
Volledig scherm
PREMIUM
Chef-kok Tom van Lysebettens en zijn vrouw Alison voor hun zaak Cochon De Luxe. Alisons schoonzus schreef zondag een tekst op de vitrine. Eén woord valt onmiddellijk op: 'Kanker'. © Wannes Nimmegeers

Chef-kok Tom (34) heeft darmkanker, maar blijft grappen, ook over z’n stoma: “Mijn zonen gieren het uit”

Kanker, dat zesletterwoord staat sinds zondag op de vitrine van restaurant Cochon De Luxe in Gent. Chef-kok Tom Van Lysebettens (34) heeft het, en zijn zaak is na een ellenlange coronasluiting alwéér dicht. Opdat de klanten hem niet zouden vergeten en hij alle gêne weg wil, schrijft hij columns en maakt hij grapjes over zijn ziekte. Ook over z'n stoma. “Een scheet kan vijf lange seconden duren, mijn zonen gieren dan van het lachen.”

10 reacties

 • Rolande Vogt

  2 maanden geleden
  Blijf positiiev denken..beste wensen
 • Albert Lutgarde Goossens Schailleé

  2 maanden geleden
  Veel beterschap en hou de moed er in.☘
 • Isabelle Cazé

  2 maanden geleden
  Veel beterschap gewenst
 • roger boons

  2 maanden geleden
  veel beterschap en sterkte .
 • jean pierre leemans

  2 maanden geleden
  Dat is minder goed Sterkte toegewenst
 1. Boze boeren sturen verkeer in Gent in de war, 700 tractoren op de baan: “Wij staan politiek niet sterk, dus we moeten onze stem op een andere manier laten horen”
  Play
  Gent

  Boze boeren sturen verkeer in Gent in de war, 700 tractoren op de baan: “Wij staan politiek niet sterk, dus we moeten onze stem op een andere manier laten horen”

  Gent werd overspoeld door boze landbouwers in tractoren. Vanuit Wetteren waren er 150 op weg naar Gent, vanuit Eeklo nog eens 50. In totaal zouden 700 landbouwvoertuigen de binnenring afgereden hebben. Rond 14 uur werd de Sterre even bezet, maar het is vooral de Gentse stadsring R40 waar de landbouwers het verkeer lam legden. De boeren protesteerden tegen de strenge stikstofmaatregelen, die het hen onmogelijk maken hun job uit te oefenen.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.