Maandag viel de sociale inspectie binnen bij PostNL in Wommelgem
Volledig scherm
PREMIUM
Maandag viel de sociale inspectie binnen bij PostNL in Wommelgem © Photonews

“Chauffeurs werden verwittigd: blijf weg, de controle is hier”: leidinggevende bij PostNL getuigt over de stress bij de inval van de sociale inspectie

Een leidinggevende bij PostNL bevestigt de wanpraktijken die onderzoeksjournalist Joppe Nuyts aan het licht bracht. De sociale inspectie viel maandagochtend om 6 uur binnen in het depot van het koerierbedrijf in Wommelgem. “Als de inval een paar uren later was gedaan, zouden er nog meer inbreuken zijn vastgesteld: nog meer mensen zonder rijbewijs, mensen die in het zwart werken, misschien zelfs die illegaal in het land zijn.”

8 reacties

 • Wilfried De Spiegeleer

  2 jaar geleden
  Jammer post nl kwam zijn afspraken na, als Bpost iets op zondag moet leveren en in andere gevallen soms ook komen ze pas 1 dag later.Ik denk dat Bpost er achter zit om Postnl in een kwaad daglicht te stellen want zij verliezen veel aan de concurentie maar als ze nu ook hun afspraken eens nakwamen. Trouwens als bol com via Bpost levert is de levering ook gratis maar word er te laat geleverd als Bpost nu ook eens een beetje meer ambitie had .
 • Ronald Roelants

  2 jaar geleden
  Het zal eindelijk gedaan zijn met de goedkope pakjes op te sturen en terug te sturen, de digitalisatie, het gratis gedoe (ten koste van werknemers) ... Kunnen we eindelijk opnieuw de klassieke winkels herwaarderen en leuk gaan shoppen. En minder faillisementen. Joepie !
 • Michel Vandewiele

  2 jaar geleden
  En het is een journalist die dat aan de kaak stelt, chapeau voor die man, wat niet kan gezegd worden van de arbeidsinspectie die nu ineens in gang schiet.
 • Erika De Neef

  2 jaar geleden
  Of you peanuts you get …. Denk dat PostNL genoeg vraagt voor verzending maar aangezien leidinggevende excel management doen proberen ze meer over te houden en hoe meer winst hoe hoger hun premie.
 • cor vermonden

  2 jaar geleden
  Nu de bouw nog en daar waar vele ambtenaren grijs bijklussen, de horeca.