Een bus met leerlingen van de Sint-Antoniusschool in Liedekerke had dinsdagnacht een ongeval op de snelweg in Duitsland.
Volledig scherm
Een bus met leerlingen van de Sint-Antoniusschool in Liedekerke had dinsdagnacht een ongeval op de snelweg in Duitsland. © Kreisfeuerwehrverband Erlangen-Höchstadt

Chauffeur nog altijd in ziekenhuis na busongeval met 65 schoolkinderen in Duitsland: “Hij weet zelf nog niet goed hoe het ongeval is kunnen gebeuren”

De Limburgse buschauffeur die achter het stuur zat bij het busongeval met 65 schoolkinderen in Duitsland, ligt nog steeds in het ziekenhuis. De man heeft een scheur in de pees ter hoogte van de knie.

 1. WEERBERICHT. Nat, natter, natst: betrokken zondag met regen in de voormiddag en buien en regen in de namiddag

  WEERBE­RICHT. Nat, natter, natst: betrokken zondag met regen in de voormiddag en buien en regen in de namiddag

  Vandaag/zondag staat een zeer natte dag op het menu, meldt het KMI. Het wordt betrokken met in de voormiddag vrijwel voortdurend regen. In de namiddag zijn er perioden van regen of buien. In het zuiden van het land is een donderslag niet uitgesloten en daar zijn de buien ook vaak feller. De maxima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 9 à 10 graden in het centrum en in Belgisch Lotharingen. Op het einde van de dag wordt de wind overal noordelijk. Rukwinden zijn mogelijk van 50 tot 60 km/h en lokaal kan 70 km/h of meer bereikt worden bezuiden Samber en Maas.
 2. In deze Delhaize mocht je dit weekend niet kieskeurig zijn: “Al blij dat ze open zijn... Maar dit is wel héél erg”
  PREMIUM

  In deze Delhaize mocht je dit weekend niet kieskeurig zijn: “Al blij dat ze open zijn... Maar dit is wel héél erg”

  Het zou een “ongewoon weekend” worden in onze supermarkten, zo voorspelde retailexpert Gino Van Ossel. Ongewoon is het ook geworden in de vestiging van Delhaize in Heverlee, waar gisteren heel wat rekken leeg bleven. “Het gaat om versproducten uit het magazijn in Zellik, dat de voorbije dagen en ook vrijdagavond nog werd geblokkeerd”, aldus Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver.
  Leuven
 3. Alle kindjes terug thuis na zwaar busongeval in Duitsland: de ene viert met lekker eten, de andere met goede nachtrust
  PREMIUM
  Sint-Pieters-Leeuw/Liedekerke

  Alle kindjes terug thuis na zwaar busongeval in Duitsland: de ene viert met lekker eten, de andere met goede nachtrust

  Na een zenuwslopende nacht en dag zijn alle kinderen die betrokken raakten bij het zware busongeval in Duitsland opnieuw thuis. De laatste leerlingen van Den Top in Sint-Pieters-Leeuw en de Sint-Antoniusschool in Liedekerke kwamen twaalf uur later dan gepland aan met hun bus. Bij aankomst weerklonk ook applaus voor de leerkrachten. “Er was paniek, na die schreeuw en die ‘bonk’. Maar nadien ging alles vlot”, klinkt het bij Stan (11), één van de kindjes. De buschauffeur zou door te botsen verhinderd hebben dat zijn bus kantelde bij een uitwijkmanoeuvre.
 1. Van Willy Sommers tot Rammstein, van Pele tot Lady Gaga: iedereen zet zijn krabbel voor Dimi (behalve Madonna en Bob Dylan - voorlopig)
  PREMIUM
  1

  Van Willy Sommers tot Rammstein, van Pele tot Lady Gaga: iedereen zet zijn krabbel voor Dimi (behalve Madonna en Bob Dylan - voorlopig)

  Ze staan in schriftjes, op platen, foto’s en affiches, soms zelfs op een drumvel. En het zijn er veel, héél veel. Met een verzameling van zo’n 23.000 handtekeningen van bekende voetballers, politici en artiesten is Antwerpenaar Dimitris Papanikitas (48) naar alle waarschijnlijkheid de grootste ‘filograaf’ van ons land (*). “Als ik mijn collectie morgen verkoop, kan ik een schoon, groot huis kopen, maar dat doe ik niet. Ik ben een verzamelaar, punt.”
 2. RECONSTRUCTIE. Hoe kon het busongeval met schoolkinderen in Duitsland gebeuren? “Het is hier met de directie, er is een ongeluk gebeurd met de bus”
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Hoe kon het busongeval met schoolkin­de­ren in Duitsland gebeuren? “Het is hier met de directie, er is een ongeluk gebeurd met de bus”

  “Het zal toch niet..?” Even flitsten de beelden van de busramp in Sierre voorbij toen het nieuws brak dat een bus met een zestigtal schoolkinderen uit Liedekerke en Sint-Pieters-Leeuw dinsdagnacht betrokken geraakte bij een zwaar verkeersongeval in Duitsland. Een buschauffeur, een leerkracht en vijf schoolkinderen geraakten daarbij lichtgewond, maar de schade had groter kunnen zijn. “Ik ga pas gerust zijn als ik mijn zoon in mijn armen sluit”, klonk het bij ouders.
 3. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.