VRT CEO Frederik Delaplace
Volledig scherm
PREMIUM
VRT CEO Frederik Delaplace © BELGA

CEO van VRT Frederik Delaplace onder vuur over royale exclusiviteitscontracten: “En nu zal ik stoppen voor ik venijnig word”

Politiek“En nu zal ik stoppen voor ik venijnig word”, zo breekt Frederik Delaplace zijn antwoord af. In de parlementscommissie Media werd de CEO van de VRT gisteren op de rooster gelegd.  Een licht geïrriteerde Delaplace wou niet dieper ingaan op de talrijke vragen over veelverdienende schermgezichten.

  1. Geen verschillende berekeningsmethode meer voor variabele contracten: het wordt duidelijker welk energiecontract nu het best is voor jou

    Geen verschil­len­de bereke­nings­me­tho­de meer voor variabele contracten: het wordt duidelij­ker welk energiecon­tract nu het best is voor jou

    Vanaf november 2022 zullen de energieregulators VREG, CWaPE, BRUGEL en CREG een uniforme methode gebruiken om de geschatte jaarkost van contracten met een variabele prijs voor elektriciteit en aardgas te berekenen. De nieuwe methode, die door de VREG, de Vlaamse Regulator voor Energie en Gas, sinds mei 2022 wordt toegepast, houdt rekening met de verwachte energieprijzen voor de komende 12 maanden. Hierdoor krijg je een juister beeld op basis van de laatst beschikbare prijsnoteringen op de energiebeurzen voor toekomstige leveringen.