Minderjarigen getuigen anoniem over hun job bij PostNL.
Volledig scherm
Minderjarigen getuigen anoniem over hun job bij PostNL. © VTM Nieuws

CEO PostNL zegt de “ernstige beschuldigingen” vanuit België niet te herkennen

De onthullingen dat PostNL te jong personeel inzet, doen het bedrijf pijn, zei topvrouw Herna Verhagen op een jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Zij zei de "ernstige beschuldigingen vanuit België niet te herkennen”.

20 reacties

 • Peggy Cornelis

  2 maanden geleden
  Denk niet alleen daar. Als nl het niet wil herkennen verbied hen dan een jaar in Belgie
 • Dirk Sonck

  2 maanden geleden
  Dat de sociale inspecties in het Brusselse eens alle kelders en zolders gaat controleren. Ze gaan waarschijnlijk ook verschieten hoeveel verborgen werkateliers ze zullen vinden en wie daar allemaal aan het werk wordt gezet en uitgebuit.
 • Francis potters

  2 maanden geleden
  De joke van de eeuw. Geld, geld en geld. Gewoon hun veroordelen voor kinderarbeid en sluiten. Dat doet pijn.
 • Ivan Smissen

  2 maanden geleden
  Kinderarbeid in België! Waarom mag Post NL hier nog opereren? Neem die licentie toch gewoon af!
 • danny janssens

  2 maanden geleden
  Deze en alle ceo's , in welke sector dan ook weten maar al te goed waarom ze onderaannemers in dienst nemen. Dit is hun paraplu. Tuurlijk zijn er wantoestanden. In alle sectoren waar onderaanemers ook nog eens werk uitbesteed aan derden kan een ceo geen sluitende controle op doen. Zolang deze malafide toestanden plaats vinden zal er misbruik zijn. Zij doen wat de wetgever hen mogelijk maakt. Of ze dit mogen of niet doet er op dit moment niet toe. Cashen des te meer.
 1. ONZE OPINIE. Betekent sociaal verantwoord handelen niet alles voor een westers bedrijf? Dat zou je denken. Maar macht maakt duidelijk soms vadsig
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Betekent sociaal verant­woord handelen niet alles voor een westers bedrijf? Dat zou je denken. Maar macht maakt duidelijk soms vadsig

  Je zou denken dat PostNL na alle herrie afgelopen herfst met de bezem door de boîte ging. Zoals Nederlanders dat grondig kunnen — en soms iets té grondig, zoals de toeslagenaffaire bewijst. Als het woord ‘kinderarbeid’ valt in een undercoverreportage, zorgt zo’n groot postbedrijf toch meteen dat bij geen enkele aannemer, onderaannemer en onderonderaannemer nog een kind voor een schamel loon gebruikt wordt als goedkope arbeidskracht? Dat zou je denken.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 1. West-Vlaamse gynaecoloog die eigen sperma gebruikte voor kunstmatige bevruchting is eerste gekende geval in België, maar niet in het buitenland

  West-Vlaam­se gynaeco­loog die eigen sperma gebruikte voor kunstmati­ge bevruch­ting is eerste gekende geval in België, maar niet in het buitenland

  De West-Vlaamse gynaecoloog Geert V. (70) heeft jarenlang zijn eigen sperma gebruikt voor kunstmatige inseminaties in het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis. Vier donorkinderen worden intussen gelinkt aan de arts. Dat dit in de openbaarheid komt, is een primeur in ons land, maar zeker niet in het buitenland. In Nederland kwamen al vijf gelijkaardige gevallen aan het licht. Het bekendste is dat van Jan Karbaat, die ongeveer negentig donorkinderen met zijn eigen zaad verwekte. Ongeveer evenveel als de Amerikaanse vruchtbaarheidsspecialist Donald Cline.
 2. Nederlandstaligen krijgen voorrang bij schoolinschrijvingen in Vlaamse Randgemeenten

  Nederlands­ta­li­gen krijgen voorrang bij schoolin­schrij­vin­gen in Vlaamse Randgemeen­ten

  De Vlaamse regering heeft vrijdag een lijst met twintig gemeenten goedgekeurd waar Nederlandstaligen voorrang krijgen bij de inschrijvingen op school. De negentien gemeenten van de Vlaamse Rand en de gemeente Halle zullen vanaf volgend schooljaar in 136 basisscholen voorrang kunnen geven aan kinderen uit de eigen gemeente. In 35 scholen van het secundair onderwijs zullen dan weer 70 procent van de beschikbare plaatsen voorbehouden kunnen worden aan leerlingen die in het verleden altijd gekozen hebben voor Nederlandstalig onderwijs. Dat maakt minister van Onderwijs en de Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) bekend.