De CEO van Belfius, Marc Raisière
Volledig scherm
De CEO van Belfius, Marc Raisière © Photo News

CEO Belfius krijgt forse kritiek na uitspraken over horeca: “Af en toe nood aan saneringsgolf, hebben we niet te veel cafés en restaurants in België?”

Belfius-CEO Marc Raisière heeft met zijn uitlatingen in de pers over de financiële levensvatbaarheid van de horecasector forse kritiek geoogst van politici en horecafederaties. “Het spijt me dat dit het geval was, want het was geenszins mijn bedoeling een sector die ik respecteer te stigmatiseren of personen te kwetsen”, zo reageert hij maandag.

27 reacties

 • luc himpe

  1 maand geleden
  Een reden temeer om zelf als klant privé en beroeps Belfius te schrappen als huis bank ! Geldwolven hebben hoe dan ook hun instinkt behalve als ze als in de bankencrisis moeten geholpen worden... De meneer in kwestie snapt de hel de Belgische en Vlaamse horeca meemaakt niet ! Ok
 • DIRK VAN DESSEL

  1 maand geleden
  Neen, eerder te weinig !
 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  Amai, had die zoiets in Frankrijk gezegd, dan werd die virtueel gevild door politici en de pers alleen. In Frankrijk mogen restaurateurs belastingsvrij aan huis leveren met de financiële ondersteuning erbij. In België ook ?
 • Ivan Bernardi

  1 maand geleden
  Saneringsgolf mag dan ook in de politiek komen beste Marc. Lopen er daar ook niet te veel mensen rond?
 • Ronny Biesen

  1 maand geleden
  Maar hij heeft gelijk. Het brengt niets om bedrijven en horeca die niet levensvatbaar zijn blijvend geld te schenken. En zo zijn er redelijk wat.
 1. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

 2. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras