Celstraf van 10 jaar en 6 maanden gevorderd voor doodrijder

Voor de politierechtbank van Dendermonde heeft het openbaar ministerie vandaag een celstraf van tien jaar en zes maanden gevorderd voor een 26-jarige man die in oktober vorig jaar een auto-ongeval veroorzaakte, waarbij zijn 28-jarige vriendin om het leven kwam. Volgens de aanklager is de man een onverbeterlijke verkeerscrimineel.

 1. LIVE. Reynders: “Digitale groene pas zal niet discrimineren” - Terrassenactie in Nederland beëindigd na waarschuwingen
  28

  LIVE. Reynders: “Digitale groene pas zal niet discrimine­ren” - Terrassen­ac­tie in Nederland beëindigd na waarschu­win­gen

  In Vlaanderen schakelt de vaccinatiecampagne tegen het nieuwe coronavirus deze week een versnelling hoger. Er zullen zo’n 129.489 spuitjes met een vaccin tegen Covid-19 worden toegediend. Ter vergelijking: vorige week werden er 78.422 coronavaccins gezet in Vlaanderen. Ondertussen klinkt de roep om een éénprikstrategie steeds feller. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 2. Vlaams Belang: “Geef eigenaars van zonnepanelen gegarandeerde vergoeding voor teruglevering stroom”
  28

  Vlaams Belang: “Geef eigenaars van zonnepane­len gegaran­deer­de vergoeding voor terugleve­ring stroom”

  Oppositiepartij Vlaams Belang wil dat energieleveranciers een gegarandeerde minimumvergoeding voor de ‘teruglevering’ van stroom van zonnepaneeleigenaars aanbieden. Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) ziet daar de noodzaak niet van in. “Een zoveelste slag in het gezicht van de gedupeerde zonnepaneeleigenaars”, vindt Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens.
 1. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"

 2. “Marokkaanse kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtegalenpark
  Play

  “Marokkaan­se kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtega­len­park