Cel Vermiste Personen
Volledig scherm
© Cel Vermiste Personen

Cel Vermiste Personen wil ‘cold cases’ oplossen en gaat niet-geïdentificeerde lichamen opgraven

De Cel Vermiste Personen heeft sinds haar oprichting in 1995 al 97 procent van de 29.368 behandelde verdwijningsdossiers opgelost. Om in de 759 openstaande zaken nieuwe sporen te zoeken, graaft de cel niet-geïdentificeerde lichamen op op kerkhoven over heel België. 

  1. Waar is Liam Vanden Branden? Kwarteeuw na verdwijning blijft vraag onbeantwoord: “Niet weten wat er met hem gebeurd is, is verschrikkelijk”
    PREMIUM
    Mechelen

    Waar is Liam Vanden Branden? Kwarteeuw na verdwij­ning blijft vraag onbeant­woord: “Niet weten wat er met hem gebeurd is, is verschrik­ke­lijk”

    Wat deed u 25 jaar geleden op 3 mei 1996 om 17 uur? De kans is groot dat u dat niet weet, maar bij Danielle Huysmans (54) en Dirk Vanden Branden (60) staat het tijdstip in hun hart gekrast. Het is de dag dat hun zoontje Liam spoorloos verdween, de dag dat het anders zo idyllische Zennegat een zwart randje kreeg. De politie heeft altijd gedacht dat hij verdronk, maar de mama en papa blijven geloven dat iemand hun oogappel heeft meegenomen. “Hij zou nu 27 zijn, zelf kinderen kunnen hebben. Het niet weten, is verschrikkelijk”, getuigt Danielle.