Cdh-Kamerlid Georges Dallemagne.
Volledig scherm
Cdh-Kamerlid Georges Dallemagne. © BELGA

CdH-Kamerlid: “Niet enkel nederlaag voor ons, maar voor hele democratie”

Kamerlid Georges Dallemagne erkent de nederlaag van het cdH, dat bij de verkiezingen van gisteren een derde van de verkozenen verloor. "Dit is een nederlaag, dat is duidelijk, ook al ben ik zeer tevreden over mijn persoonlijke score die ik heb verdubbeld", verklaarde hij bij zijn aankomst aan het partijbureau.

7 reacties

 • Jos verelst

  2 jaar geleden
  Vreemde redenering : als je niet voor ons stemt breng je de democratie in gevaar. Typische redenering van Waalse Cdh ers ( die een derde van hun kiezers verloren !)
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Als ze hun goesting niet krijgen in het zuiden van dit land, dan is plots de democratie in gevaar. Daar heb ik meer dan genoeg van , maar dat begrijpen die krawaten niet. En by the way mijnheer : mijn ondemocratisch Frans is beter dan uw democratisch Nederlands, want dat spreekt u niet. Sincerement!
 • Bernard Loncke

  2 jaar geleden
  De Waalse partijen zouden maar al te graag zonder NVA en VB verder doen! Hopelijk steekt BDW (zijn veto) daar een stokje voor door geen Vlaamse regering te vormen en komt er een impasse , dan komen er nieuwe verkiezingen en wordt de situatie veel erger ...of beter dan komt het confederalisme!
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Dit is juist een overwinning voor de democratie. Slechte verliezers heb je altijd en overal.
 • Bart Verbeeck

  2 jaar geleden
  Als men daar zooo geschokeerd is dan zou een logische reaktie zijn een scheiding. Wat zou dan toch zo sterk wegen dat een scheiding onbespreekbaar is?
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw