Sammy Mahdi (CD&V) in het VTM nieuws
Volledig scherm
PREMIUM
Sammy Mahdi (CD&V) in het VTM nieuws © VTM nieuws

CD&V’ers lijken blij met Mahdi’s aanpak: “De tsjeven zullen niet plooien”

PolitiekVoorzitter Sammy Mahdi (CD&V) trok maandagavond in het ‘VTM Nieuws’ nog eens duidelijke ‘rode lijnen’ voor zijn partij. Over de indexering van de kinderbijslag houden de christendemocraten momenteel voet bij stuk. Maar steunt de eigen achterban die starre houding? “De liefde moet van twee kanten komen.”

120 reacties

 • Jess Degrauwe

  2 maanden geleden
  Ik begrijp dat sommigen misschien tegen het kindergeld is. Maar misschien toch ook eens vermelden dat het maandelijks kindergeld van iemand die naar de hogeschool gaat 130 euro bedraagt. En voor dat bedrag studies betalen, eten, drinken, transport, kleding, ... Ik zou het velen eens willen zien doen voor dat bedrag. En niet te vergeten dat deze in de toekomst het pensioen mee moeten rechthouden en de sociale zorg. Trouwens ik moet ook opdraaien voor deze maatschappij waar ik niet voor kies.
 • Mario Tersago

  2 maanden geleden
  Nogmaals, dat je je wil profileren als gezinspartij.. Alle begrip en dat je voet bij stuk houdt bij bepaalde dossiers, overschot van gelijk zou ik zeggen. Dat je dit doet/wil beslissen in een crisistijd aan de onderhandelingstafel én met de centen van élke vlaamse belastingbetaler, dat is een brug te ver. Je komt in dit land verder met uitkeringen, toelages en voordelen als gezin, dan als alleenstaande, werkende burger zonder kinderen. Commercieel belastingmodel mag stoppen hoor.
 • Michel Roman

  2 maanden geleden
  Men kan ook de redenering omdraaien. NVA maakt er al jaren een favoriete bezigheid van om CD&V stokken in de wielen te steken. Nu de NVA bleiters eens een koekje van eigen deeg krijgen , is het kot te klein.
 • Rikkert Biemans

  2 maanden geleden
  Kindergeld en andere toeslagen moeten afgebouwd worden. Maak dat arbeid loont!
 • Patrick Symons

  2 maanden geleden
  Pure chantage door een verwaarloosbaar partijtje. Weg met cd&v
 1. Eén verdachte opgepakt na drie steekpartijen in Brussel: “Twee slachtoffers van steekpartij in Anderlecht nog steeds in kritieke toestand”
  Play
  Brussel

  Eén verdachte opgepakt na drie steekpar­tij­en in Brussel: “Twee slachtof­fers van steekpar­tij in Anderlecht nog steeds in kritieke toestand”

  De politie voert dinsdag nieuw onderzoek in Sint-Gillis, waar maandagavond een man om het leven kwam bij een steekpartij. In de hoofdstad vonden maandagavond drie steekpartijen plaats in een ongeveer een half uur tijd. Ook in Molenbeek viel een dodelijk slachtoffer. Bij een derde steekpartij in Anderlecht raakten twee personen gewond. Hun toestand is nog steeds kritiek. Er zou geen link zijn tussen de drie steekpartijen.
 2. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.