Het Brugse Kamerlid Franky Demon (CD&V)
Volledig scherm
Het Brugse Kamerlid Franky Demon (CD&V) © BELGA

CD&V’er Demon: “Hetze wetsvoorstel geweldloze opvoeding veroorzaakt door één Kamerlid, Theo Francken”

CD&V-Kamerlid Franky Demon is naar eigen zeggen geschrokken van de ‘hetze’ die gisteren ontstond rond het wetsvoorstel van zijn partij om het recht op een geweldloze opvoeding van kinderen in te schrijven in het burgerlijk wetboek. “Die hetze is veroorzaakt door één Kamerlid, dat het wetsvoorstel wellicht niet eens goed heeft gelezen”, verwijst Demon naar Theo Francken (N-VA).

48 reacties

 • Eric Loyens

  2 weken geleden
  Er is een verschil tussen slaag krijgen en een tik uitdelen ,de snotjong van vandaag permitteren hun alles dat zie je wil aan de verboden bijeenkomsten een klets op hun blotte kont verstaan ze mischien want een boet3 moet mama of papa betalen
 • Marc Stalmans

  2 weken geleden
  Geld hier niet de wet op de privacy? Opvoeden is nog altijd een privé aangelegenheid. Bovendien waar houden die politiekers zich mee bezig. Dat ze beter eens de maatschappelijke problemen onder de loep nemen ipv pedagogische tikjes. Corona heeft bewezen dat heel wat jongeren opvoeding missen. Is dat misschien niet te wijten aan het gebrek aan pedagogische tikjes?
 • Christine Vael

  2 weken geleden
  100% gelijk verbieden!
 • evelyne dewulf

  2 weken geleden
  Kind wordt opgevoed tussen nul en zeven jaar: wat het dan geleerd heeft, blijft levenslang hangen. Pedagoog Theo mag zijn cursussen nog eens doornemen en zichzelf in spiegel bekijken...
 • Cris Verwilligen

  2 weken geleden
  zullen wel zien bij de volgende generatie die geweldloos opgevoed is, hou mijn hart vast. Dat worden kasplantjes die bij het eerste harde woord zich al gediscrimineerd voelen. En je moet ook toegeven dat als de andere niet wil horen ze het maar moeten voelen.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Meer dan een derde van de Franstaligen wil zich niet laten vaccineren

  Meer dan een derde van de Franstali­gen wil zich niet laten vaccineren

  De Vlamingen zijn meer bereid om zich te laten vaccineren dan de Franstaligen. Terwijl in Vlaanderen 71 procent van de niet-gevaccineerde Vlamingen positief staan tegenover de coronavaccins, is dat in Brussel en Wallonië maar 51 procent. Daarnaast weigert 38 procent van de Franstaligen een vaccin, tegenover 20 procent van de Vlamingen. Dat blijkt uit de motivatiebarometer van de UGent, UCLouvain en de ULB, waarover Le Soir en de kranten van Sudpresse schrijven.
 1. Opnieuw vaccinatiewinst: centra halen ook bij Johnson & Johnson zes dosissen uit flesje van vijf

  Opnieuw vaccinatie­winst: centra halen ook bij Johnson & Johnson zes dosissen uit flesje van vijf

  Hoewel de leveringen voorlopig nog erg beperkt blijven, valt er toch ook wat goed nieuws te rapen van het Johnson & Johnson-front in de vaccinatiecampagne. Na de vaccins van de andere producenten kunnen nu ook daar meer dosissen uit een flacon gehaald worden. Met zes dosissen in plaats van de officiële vijf betekent dat opnieuw een winst van 20 procent. Voor de vier producenten samen zullen we in drie maanden tijd zo 1,9 miljoen vaccins extra kunnen zetten.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”