Robrecht Bothuyne (CD&V)
Volledig scherm
PREMIUM
Robrecht Bothuyne (CD&V) © ANP / Belga

CD&V wil Vlaamse deel van elektriciteitsfactuur verder verlagen: een verlichting van 100 euro per gezin

PolitiekEén dag nadat Vlaams Minister voor Energie Zuhal Demir (N-VA) aankondigde om de volgende drie jaar 225 miljoen euro uit de elektriciteitsfactuur te halen, gaat haar coalitiepartner een stap verder. Met een handige kunstgreep stelt CD&V voor om minstens één jaar 600 à 700 miljoen euro aan Vlaamse ‘openbare dienstverplichtingen’ uit de factuur te schrappen.

  1. REPORTAGE. Vogelopvangcentrum ontfermt zich over recordaantal jonge egels en houtduiven door de droogte: “Zet een bakje water en natte kattenbrokken in de tuin”
    Beernem

    REPORTAGE. Vogelop­vang­cen­trum ontfermt zich over recordaan­tal jonge egels en houtduiven door de droogte: “Zet een bakje water en natte kattenbrok­ken in de tuin”

    “Ongezien”, noemt vrijwilliger Marina Jonckheere de situatie in Vogelopvangcentrum Bulskampveld in Beernem. Tussen de 350 en 400 vogels verblijven er momenteel. Ze sterken aan, nadat ze uitgedroogd zijn binnengebracht door mensen. De warme en droge zomer eist zijn tol in de natuur. “We zitten stilaan aan onze limiet", zegt ze.