Het is afwachten wie zich kandidaat stelt om de fakkel van Wouter Beke over te nemen. Die liet eerder al verstaan dat hij niet van plan is om zich opnieuw kandidaat te stellen.
Volledig scherm
Het is afwachten wie zich kandidaat stelt om de fakkel van Wouter Beke over te nemen. Die liet eerder al verstaan dat hij niet van plan is om zich opnieuw kandidaat te stellen. © Photo News

CD&V wil ten laatste tegen midden december een nieuwe voorzitter, werkgroep toont zich zéér kritisch voor de eigen partij

De 12-koppige interne werkgroep van de CD&V die de verkiezingsnederlaag van 26 mei moest analyseren, stelt voor om ten laatste tegen midden december een nieuwe partijvoorzitter te kiezen. Dat voorstel wordt voorgelegd aan de Algemene Vergadering van de partij. Wouter Beke had eerder al aangegeven dat hij geen kandidaat meer is.

68 reacties

 • frans Venloo

  2 jaar geleden
  Postjes graaien schijnt ook al niet meer zo gemakkelijk met Weverken.
 • Martine Verschaeve

  2 jaar geleden
  De straf van de 800.000 arco gedupeerden.. Marc Vercambre
 • anna vandenberg

  2 jaar geleden
  Ze voelen zich zelf slachtoffer van het Arcodebacle dat algemen ideologie van de CD&V zuilen ze doen nooit iets fout want wij offeren ons op voor jullie. De meeste platte commercie is op dit ogenblik CM, grove fouten daar krijg je nog geen rechtzetting of voor verontschuldiging voor, eerder ze willen er zich nog uitpraten dat jezelf in de fout bent gegaan. Brieven zijn altijd aanvallend, voor dienstverlening op afspraak en geen uitzondering. Na zestig jaar lid is het genoeg geweest.
 • peter colson

  2 jaar geleden
  Ik zie er hier beweren dat CD&V stemmen verloor door met NVA een kartel te vormen. Als ik de verkiezingsuitslagen bekijk, dan stel ik echter vast dat CD&V pas echt kiezers verloor toen dat kartel werd ontbonden. Tijdens het kartel werd CD&V zelfs groter. Zelfs meer dan die 4% (federaal) van de Volksunie die werd opgedoekt. Spa en OVLD verloren toen zelfs veel kiezers (2007)
 • stefan leysen

  2 jaar geleden
  Bij de CD&V zijn hun 800000 kiezers die bedrogen zijn door beweging.net gaan lopen, de boeren in West Vlaanderen en hun familieleden zijn massaal op het Vlaams Belang gaan stemmen omdat ze zich bij hun partij niet meer thuis voelden en ze zich ook in de zak gezet voelen. Het zal erg moeilijk worden om zo,n grote groep kiezers terug in je stal te krijgen, daar heb je goeie herders voor nodig en die lopen er niet dik bij de CD&V of het moet Pieter De Crem zijn maar dat gunnen ze hem niet.
 1. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!

 2. Kürt Rogiers wou eigenlijk paus worden: "Heel dat Sint-Pietersplein riep voor hem, dat wou ik ook!"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers wou eigenlijk paus worden: "Heel dat Sint-Pieters­plein riep voor hem, dat wou ik ook!"