Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Pieterjan Neirynck

CD&V wil speedpedelecs toelaten op alle jaagpaden in Vlaanderen

CD&V wil dat speedpedelecs, snelle elektrische fietsen die tot 45 kilometer per uur kunnen halen, toegelaten worden op alle jaagpaden in Vlaanderen. Momenteel zijn deze fietsers welkom op 700 van de meer dan 2.000 kilometer aan jaagpaden.

116 reacties

 • Michel Janssens

  3 maanden geleden
  Nu word ik , op m'n pedelec , regelmatig ingehaald door sportieve mensen op een lichte fiets op een jaagpad . 's Avonds , na 22u rijd ik volluit want niemand meer te zien. Zou ik dan ook maar 30 mogen taffelen ? Denk het ni hé. Gewoon aanpassen aan de omstandigheden zekers .
 • boudewijn schepers

  3 maanden geleden
  Dit zou ook moeten gelden voor de scooter B klasse wat is het verschil nog + het zou veel veiliger zijn
 • Jan Trangez

  3 maanden geleden
  De discussie moet veel verder gaan dan enkel maar over jaagpaden en speedpedelecs. Focus moet liggen op verkeersveiligheid, niet op stigmatiseren van bepaalde weggebruikers. De overheid dient hiertoe verder te investeren in aangepaste infrastructuur en waar mogelijk in een scheiding van verschillende types van verplaatsing. En waar dit niet kan, een verlaging van de maximumsnelheid, zowel voor auto’s in de bebouwde kom (30km/h) als voor rijwielen die hun fietspad moeten delen met voetgangers.
 • Ivan Vermeulen

  3 maanden geleden
  Super ! Als ik met mijn Speedy op mijn gemak aan het rijden ben tussen de 25 en 30 km wordt ik aan 50 km/hr voorbij gereden door wielertoeristen die denken dat ze Van Aert of Evenepoel zijn. Waar zit dan de logica ? Politiekers gebruik een keer jullie gezond boerenverstand. En nog iets…. In de kleuterschool leren ze de kinderen dat ze langs de kant van de weg moeten wandelen vanwaar het verkeer komt. Er zullen veel wandelaars weer naar de kleuterklas mogen gaan om dat weer eens te herhalen.
 • Youssef Haddad

  3 maanden geleden
  Super idee 👍
 1. Veel fietsongevallen gebeuren tussen fietsers zelf: "Als je fietscomputertje te hoge snelheid verraadt na ongeval, riskeer je écht wel problemen”
  PREMIUM

  Veel fietsonge­val­len gebeuren tussen fietsers zelf: "Als je fietscompu­ter­tje te hoge snelheid verraadt na ongeval, riskeer je écht wel problemen”

  “Ruim op 1 op 10 van de zware fietsongevallen gebeurt tussen fietsers onderling.” Zo zegt advocaat Marc Peeters, na een dodelijke botsing tussen een ‘coureur’ en een gepensioneerde fietser op een Antwerps jaagpad. “Ook wielertoeristen en speedpedelecs moeten zich dringend aan die maximumsnelheid van 30 km/u beginnen te houden.”
 2. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.