Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/EyeEm

CD&V wil rookverbod in publieke buitenruimtes met kinderen en jongeren

Vlaams parlementsleden Maaike De Rudder en Katrien Schryvers (CD&V) dienen een nieuw voorstel in om publieke buitenruimtes waar veel kinderen en jongeren komen rookvrij te houden. Het gaat dan bijvoorbeeld om schoolomgevingen, haltes van het openbaar vervoer en speelpleintjes. “Zien roken, doet roken. We willen ervoor zorgen dat er echt een rookvrije generatie komt”, zeggen ze.

96 reacties

 • Jef joossens

  4 weken geleden
  Gervaas Hellin, als ik met mijn kindjes op een terrasje een colatje ga drinken zitten daar mensen met een glas bier voor hun neus, soms half zat. En raar maar waar, daar mag men ongestraft zuipen. En daar moeten we dan doorgaans een hoop lawaai verdragen terwijl we rustig van ons gerechtje genieten.Daar zitten dan nog gezinnen een colatje te drinken en die zijn ook met kindjes. Wanneer een alcoholverbod op ALLE openbare plaatsen?
 • erik bernard

  1 maand geleden
  Eindelijk een goed voorstel, de gezondheid gaat voor op alles.
 • Gervaas Hellin

  1 maand geleden
  Ik vind dat een zéér goed idee, maar de bewindmakers zouden zich ook eens mogen bekommeren over de toestand op de terrassen van cafés en restaurants. Daar zijn wij doorgaans verplicht om de rondvliegende rookwolken te verdragen om van een pintje of een heerlijk gerecht te genieten. Ik zie ook trouwens ook mensen met kinderen op de terrassen, en ...raar maar waar, daar mag men ongestraft roken. Wanneer een rookverbod op ALLE openbare plaatsen?
 • Etienne Durinck

  1 maand geleden
  Ik heb jaren zo'n 50 sigaretten per dag gerookt. Toen heb ik neen tegen mezelf gezegd. En van de ene op de andere seconde was het er voor altijd mee gedaan; Met dat vergif waar men roken tegen zegt.
 • Gilbert De Meyer

  1 maand geleden
  heel goede zaak, ik was vroeger zoals veel een anders denkend mens die het puur zag als anti rokers, tot over een paar maand toen werd er plots longkanker vast gesteld, en je raad het rokers long kanker, maar het gaat niet ver genoeg, ze zouden beter gewoon tabac verkoop verbieden dan is er geen discutie meer.
 1. Daders overval op scoutskamp veroordeeld: moeten allebei in therapie
  Steendorp/Vrasene

  Daders overval op scoutskamp veroor­deeld: moeten allebei in therapie

  De correctionele rechtbank van Dendermonde veroordeelde maandag de twee jongemannen die de voorbije zomer een gewapende overval pleegden op een scoutskamp in Steendorp. Opmerkelijk: één van de daders, Amar S. (19) werd door familie en vrienden nochtans omschreven als “goedaardig”. “Ik was het noorden kwijt nadat ik vernam dat mijn ex zwanger was”, vertelde hij zelf aan de rechter. Beide daders krijgen bovenop hun celstraf aangepaste psychologische begeleiding.
 2. Volvo-site in Gent in de running voor giga-batterijfabriek
  Play

  Vol­vo-si­te in Gent in de running voor gi­ga-batterijfa­briek

  De gigafabriek die Volvo Cars wil bouwen voor de productie van batterijen voor elektrische wagens, komt mogelijk in Gent. Dat heeft de Belg Geert Bruyneel, senior vice president manufacturing bij Volvo Cars, in Göteborg gezegd tijdens een bezoek van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) aan de hoofdzetel van Volvo Cars. Het gaat om een fabriek die batterijen moet leveren voor 300.000 à 400.000 elektrische wagens per jaar.