Nawal Farih, CD&V
Volledig scherm
Nawal Farih, CD&V © NF

CD&V wil recht op vijf opleidingsdagen per jaar

Werknemers moeten gebruik kunnen maken van een individueel, meeneembaar en afdwingbaar recht van vijf dagen opleiding per jaar. CD&V-kamerlid Nawal Farih dient daarvoor een wetsvoorstel in. "Onze samenleving verandert continu", zegt Farih. "Levenslang leren wordt alsmaar belangrijk, ook op de werkvloer, en daarom is het belangrijk dat alle werknemers ook de kans krijgen om zich te ontwikkelen."

8 reacties

 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Men komt van school met wat basiscompetenties en vaardigheden. Daarna leert men doorgaans zijn job tijdens het werken zelf. Dat geldt zelfs voor ingenieurs. En dat stopt nooit. Want bedrijven evolueren ook. Toch deze die willen overleven. Maar politici in hun ivoren toren kennen het echte leven. Niet de sociale problemen in de samenleving en ook het bedrijfsleven niet.
 • Jan huyghe

  2 maanden geleden
  Jan Huyghe. Heel mooi en belangrijk initiatief.
 • Jan huyghe

  2 maanden geleden
  Heel mooi en belangrijk initiatief.
 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  Men moet dus een gans leven studeren om te werken? Ik ben content dat ik 70 jaar ben dat ik zo'n leven niet moet meemaken.
 • Albert Hendrix

  2 maanden geleden
  Dat ze die opleidingen maar dan zelf al is begonnen te nemen,want als ge zo zou werken in de prive zoals die kloefkappers ons land leiden lag je van de eerste dag buiten.
 1. Twee “evenwaardige” biedingen voor Neckermann: rechter moet knoop doorhakken

  Twee “evenwaar­di­ge” biedingen voor Neckermann: rechter moet knoop doorhakken

  Er zijn nog altijd twee kandidaat-overnemers voor reisorganisator Neckermann. Het gaat om het Luxemburgse investeringsfonds Futura Capital Fund en het Antwerpse private equitybedrijf Cim Capital, zo bevestigt ACLVB-afgevaardigde Els De Coster. De biedingen verschillen amper van elkaar: beide overnemers zouden nagenoeg alle activa en het gros van het personeel willen overnemen. “Het gaat dus om evenwaardig biedingen, en dus zal uiteindelijk de rechtbank de knoop moeten doorhakken”, aldus De Coster.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!