Shutterstock / Dmytro Tyshchenko
Volledig scherm
© Shutterstock / Dmytro Tyshchenko

CD&V wil noodlijn voor internetfraude in het leven roepen

CD&V wil werk maken van een noodlijn die de klok rond bereikbaar is voor slachtoffers van internetfraude. Online oplichting kende tijdens de coronacrisis een ongeziene groei.

 1. Katholiek Onderwijs Vlaanderen: "Elke leerling heeft recht op schoolboeken”

  Katholiek Onderwijs Vlaanderen: "Elke leerling heeft recht op schoolboe­ken”

  Elke leerling heeft recht op schoolboeken. Dat zegt Katholiek Onderwijs Vlaanderen. “Voor elke leerling willen we het beste onderwijs. De toegang tot kwaliteitsvol schoolmateriaal is daarbij van groot belang. De kost van studieboeken mag nooit een hindernis vormen voor leerlingen”, benadrukt directeur-generaal Lieven Boeve. Ook de Vlaamse kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens reageert verontwaardigd. Volgens haar blijven de scholen verantwoordelijk, ook als ze samenwerken met een externe firma.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.