Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © BELGA

CD&V wil handelaars verplichten om overal elektronisch betaalmiddel te aanvaarden

CD&V-Kamerlid Leen Dierick dient een wetsvoorstel in dat ondernemingen verplicht om elektronische betalingen altijd te aanvaarden. "We evolueren naar een 'cashless society' waar niet iedereen steeds briefjes en muntstukken op zak heeft. De consument moet altijd de mogelijkheid hebben om zijn aankopen elektronisch uit te voeren", vindt ze. Het Neutraal Zelfstandigensyndicaat NSZ noemt het voorstel "ongehoord".

26 reacties

 • Marnick L'Eau

  4 jaar geleden
  eindelijk, kan niet snel genoeg realiteit worden
 • Peter Janssen

  4 jaar geleden
  Dat kunnen ze niet verplichten zolang cash een wettelijk betaalmiddel blijft, wij hebben het récht om te kiezen en handelaars ook, het is tenslotte hún zaak! Schaam jullie cd&v, hiervoor worden jullie níet vet voor betaald, hou je met nuttige zaken bezig ipv bemoeienissen waar je geen zaken mee hebt, enkel om big brother te kunnen spelen en cash te pogen bannen!
 • cecil atherton

  4 jaar geleden
  Iedereen die niet steeds briefjes en muntstukken op zak heeft is heel, heel, heel erg dom bezig. Daar gaat ieder van ons vroeg of laat zeer pijnlijk achter komen.
 • pierre de smet

  4 jaar geleden
  Stel voor om politici een boete te geven van minstens € 100.000 als ze hun werk niet doen zoals het hoort , namelijk de bevolking dienen en geen onnozel heden verkopen . En volgende stap verenigingen die rondkomen met steunkaarten voor de ene of andere activiteit ook met een kasje ?
 • Michel grillet

  4 jaar geleden
  awel ja,ok,maar dan ook die al die zogezegd zelfstandige groenten- en fruitwinkeltjes die als paddestoelen uit de grond rijzen en na 3 jaar er iemand anders in zetten en nul euro sociale bijdragen betalen direct akkoord!!eens zien of dat erdoor geraakt????