Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © BELGA

CD&V wil handelaars verplichten om overal elektronisch betaalmiddel te aanvaarden

CD&V-Kamerlid Leen Dierick dient een wetsvoorstel in dat ondernemingen verplicht om elektronische betalingen altijd te aanvaarden. "We evolueren naar een 'cashless society' waar niet iedereen steeds briefjes en muntstukken op zak heeft. De consument moet altijd de mogelijkheid hebben om zijn aankopen elektronisch uit te voeren", vindt ze. Het Neutraal Zelfstandigensyndicaat NSZ noemt het voorstel "ongehoord".

26 reacties

 • Marnick L'Eau

  2 jaar geleden
  eindelijk, kan niet snel genoeg realiteit worden
 • Peter Janssen

  2 jaar geleden
  Dat kunnen ze niet verplichten zolang cash een wettelijk betaalmiddel blijft, wij hebben het récht om te kiezen en handelaars ook, het is tenslotte hún zaak! Schaam jullie cd&v, hiervoor worden jullie níet vet voor betaald, hou je met nuttige zaken bezig ipv bemoeienissen waar je geen zaken mee hebt, enkel om big brother te kunnen spelen en cash te pogen bannen!
 • cecil atherton

  2 jaar geleden
  Iedereen die niet steeds briefjes en muntstukken op zak heeft is heel, heel, heel erg dom bezig. Daar gaat ieder van ons vroeg of laat zeer pijnlijk achter komen.
 • pierre de smet

  2 jaar geleden
  Stel voor om politici een boete te geven van minstens € 100.000 als ze hun werk niet doen zoals het hoort , namelijk de bevolking dienen en geen onnozel heden verkopen . En volgende stap verenigingen die rondkomen met steunkaarten voor de ene of andere activiteit ook met een kasje ?
 • Michel grillet

  2 jaar geleden
  awel ja,ok,maar dan ook die al die zogezegd zelfstandige groenten- en fruitwinkeltjes die als paddestoelen uit de grond rijzen en na 3 jaar er iemand anders in zetten en nul euro sociale bijdragen betalen direct akkoord!!eens zien of dat erdoor geraakt????
 1. Gemiddeld 30 Belgen krijgen dagelijks een hartstilstand, slechts 10 procent overleeft
  4

  Gemiddeld 30 Belgen krijgen dagelijks een hartstil­stand, slechts 10 procent overleeft

  In ons land krijgen dagelijks gemiddeld dertig mensen een hartstilstand. Dat meldt de Belgian Heart Rhythm Association (BeHRA). Iets minder dan 10 procent van de mensen overleeft dit. Dat komt door een gebrek aan onmiddellijke en geschikte interventie. Volgens de vereniging van Belgische cardiologen is het bijgevolg van primordiaal belang dat hartpatiënten op tijd hulp krijgen. Met een betere kennis van levensreddende technieken zou het overlevingspercentage volgens BeHRA tot 20 procent stijgen en zouden jaarlijks 1.000 mensen meer kunnen worden gered.
 2. Hondenbaasje raakt geëlektrocuteerd in hoogspanningscabine en verliest voorarmen: Infrabel toch schuldig aan onvrijwillige verwondingen
  Henegouwen - UPDATE
  6

  Hondenbaas­je raakt geëlektro­cu­teerd in hoogspan­nings­ca­bi­ne en verliest voorarmen: Infrabel toch schuldig aan onvrijwil­li­ge verwondin­gen

  Het Henegouwse hof van beroep heeft Infrabel dan toch schuldig verklaard voor de elektrocutie van een man die zijn hond uit een hoogspanningscabine probeerde te redden. De voorarmen van de man moesten geamputeerd worden. De correctionele rechtbank van Bergen had Infrabel in september vorig jaar nog vrijgesproken voor onvrijwillige slagen en verwondingen door gebrek aan voorzorg, maar de rechters in beroep verklaarden het spoorbedrijf unaniem schuldig.