Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Shutterstock

CD&V wil extralegale voordelen voor onderwijzers

Als het van CD&V afhangt, moeten er extralegale voordelen ingevoerd worden in het onderwijs. Daarnaast moeten beginnende leerkrachten uitzicht krijgen op één jaar voltijdse werkzekerheid. Beide maatregelen maken deel uit van een pakket voorstellen van Vlaams parlementslid Loes Vandromme (CD&V) om het beroep van leerkracht aantrekkelijker te maken.

20 reacties

  • Eddy DESMET

    1 maand geleden
    Hét probleem in het onderwijs is dat heel wat leerkrachten hun beroep niet meer beleven als een roeping, maar als een middel om zoveel mogelijk te genieten van vakantie en eenmaal sommige leerkrachten benoemd zijn, schakelen ze een versnelling lager of gaan ze in het ergste geval met "pensioen". Gelukkig zijn er nog leerkrachten die hun stiel met passie en vol overgave uitoefenen. Die krijgen dan ook de oprechte waardering van leerlingen en ouders ...
  • Fatima Dirkx

    1 maand geleden
    De dag dat er meer opgevoede kinderen en minder relzoekende ouders zijn, dan zal men terug genoeg leerkrachten hebben.
  • Eric De Baeremaeker

    1 maand geleden
    Over de vaste benoemingen horen we nooit iets . Als je als beginnende leerkracht begint in een school met veel anciëns , dan hoor en zie je al genoeg en de motivatie zakt tot in de schoenen . Tot je dan zelf ergens benoemd bent duurt het soms jaren en heb ook nog een lange arm nodig .
  • Ann Van Driessche

    1 maand geleden
    Alles begint met de juiste persoon op de juiste plaats te zetten...En dan bedoel ik van boven tot onder. Een directeur die niet alleen de school maar ook de sector kent , leerkrachten die enkel mogen lesgeven in het vak waarvoor ze zijn opgeleid... Er zijn er teveel die gevraagd worden om een bepaald vak te geven waar ze geen kaas van hebben gegeven en die dit doen uit goede wil...maar dit loopt vaak fout waardoor nog meer mensen afhaken. Wie echt kiest voor onderwijs doet dit zonder die extras
  • Yves Depreitere

    1 maand geleden
    Over de anderen hun bevoegdheden hebben ze een sterke mening maar over hun eigen bevoegdheid (voorbereiden van staatshervorming) is het "All quiet on the Western front"...
  1. Zitting terreurproces geschorst nadat slachtoffer koran  bovenhaalt: “Beklaagden hebben heilig boek vernederd”

    Zitting terreurpro­ces geschorst nadat slachtof­fer koran bovenhaalt: “Beklaagden hebben heilig boek vernederd”

    Op het proces over de aanslagen van 22 maart 2016 zijn de gemoederen vanmiddag even hoog opgelopen tijdens de getuigenis van Walter Benjamin, een slachtoffer dat zijn been verloor bij de aanslag op Brussels Airport. Benjamin haalde een koran boven en zei dat de beschuldigden “het heilige boek hebben vernederd”. Beklaagden Sofien Ayari en Salah Abdeslam gingen daarop hevig in het verweer, waarna voorzitter Laurence Massart de zitting even moest schorsen.
  2. “We kunnen ‘safer space’ niet garanderen”: iftar voor LGBTQ+-moslims in De Roma afgeblazen

    “We kunnen ‘safer space’ niet garanderen”: iftar voor LG­BTQ+-mos­lims in De Roma afgeblazen

    LGBTQ+-ers worden in de islamcultuur nog té vaak scheef bekeken. Om het taboe te doorbreken zou eind deze maand in het Borgerhoutse cultuurhuis De Roma een ‘Queer Iftar’ worden gehouden: een iftar - de maaltijd die na zonsondergang wordt gegeten tijdens de ramadan - voor moslims uit de community. Zóu. Want het evenement is afgeblazen: de organisatie vreest voor de veiligheid van de bezoekers nadat er op sociale media heel wat kwade reacties verschenen.
    Borgerhout
  1. Nederland gaat smartphones verbieden op school: is het ook tijd voor algemeen verbod in Vlaanderen?
    PREMIUM

    Nederland gaat smartpho­nes verbieden op school: is het ook tijd voor algemeen verbod in Vlaanderen?

    In Nederland lijkt een consensus in de maak voor een algemeen verbod op smartphones op school. Leerlingen zouden te veel afgeleid worden, waardoor het niveau keldert. Als het boven de Moerdijk stormt, waait het ook in Vlaanderen: uit een bevraging blijkt 89 procent van de Vlaamse leerkrachten gewonnen voor een (gedeeltelijk) verbod, maar kan minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) dat ook afdwingen?
  2. ANALYSE. "Het idee dat burgers financieel gestraft kunnen worden als de overheid faalt, is gevaarlijk”
    PREMIUM

    ANALYSE. "Het idee dat burgers financieel gestraft kunnen worden als de overheid faalt, is gevaarlijk”

    “Al het federale gedoe van de afgelopen weken en maanden duwde de Vlaamse regering in de schaduw. Dat is niet altijd in haar nadeel”, schrijft professor Carl Devos. “Binnen de Vlaamse regering hoopt men dat ogenschijnlijke rust het verschil maakt met het geruzie in Vivaldi, maar onderhuidse spanningen doorprikken die strategie. Als Jan Jambon in Davos zit, dansen de muizen in het Vlaams Parlement al eens vaker op tafel. In 2022 over stikstof, nu over onderwijs.”