"In de metro's, bussen en trams van het MIVB-net zien we al wekenlang dat iedereen als sardientjes op elkaar gepakt zit, ook daar moet dringend iets aan gedaan worden", zegt Brussels parlementslid Bianca Debaets.
Volledig scherm
"In de metro's, bussen en trams van het MIVB-net zien we al wekenlang dat iedereen als sardientjes op elkaar gepakt zit, ook daar moet dringend iets aan gedaan worden", zegt Brussels parlementslid Bianca Debaets. © Marc Baert

CD&V vraagt maatregelen voor Brussels openbaar vervoer

BrusselDat Brussel strengere coronamaatregelen invoert, is volgens oppositiepartij CD&V een goede zaak. Maar de partij dringt aan op maatregelen rond het openbaar vervoer. "In de metro's, bussen en trams van het MIVB-net zien we al wekenlang dat iedereen als sardientjes op elkaar gepakt zit, ook daar moet dringend iets aan gedaan worden", zegt Brussels parlementslid Bianca Debaets.

 1. Politiebonden verontwaardigd over rechtbankvoorzitter Hennart: “Totaal wereldvreemd die man”
  Brussel

  Politiebon­den verontwaar­digd over rechtbank­voor­zit­ter Hennart: “Totaal wereld­vreemd die man”

  De politiebonden reageren verontwaardigd op de uitlatingen van de Brusselse rechtbankvoorzitter Luc Hennart in ‘De Afspraak’ gisteravond. De rechter acht de omzendbrief die justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft uitgewerkt om paal en perk te stellen aan het geweld tegen politiemensen niet nodig. Ook vindt hij dat agenten die te maken kregen met fysieke agressie tijdens een interventie, terughoudendheid aan de dag moeten leggen. “Als je blind blijft voor zulke feiten, ben je echt totaal wereldvreemd en niet goed bezig”, reageert Carlo Medo (NSPV).
 2. Parket-generaal vraagt uitlevering van mededader bij moord op PS-kopstuk André Cools in 1991

  Par­ket-generaal vraagt uitleve­ring van mededader bij moord op PS-kop­stuk André Cools in 1991

  Cosimo Solazzo, die in België veroordeeld werd voor zijn deelname aan de moord op minister van Staat André Cools in 1991, is onder elektronisch toezicht geplaatst in zijn woonplaats in Italië nadat hij in april opgepakt werd in het kader van een Europees aanhoudingsbevel. Dat schrijft L'Avenir woensdag. Hij werd in 2004 bij verstek veroordeeld tot 20 jaar cel door het hof van assisen van Luik. Het parket-generaal van Luik heeft zijn uitlevering gevraagd.
 1. Van gigaboetes tot verplicht poetsen: daarom doen deze 5 landen het wel goed
  PREMIUM

  Van gigaboetes tot verplicht poetsen: daarom doen deze 5 landen het wel goed

  Ja, ze bestaan, de landen die corona goed onder controle hebben. Er komen nog wel besmettingen bij, maar de snelheid waarmee dat gebeurt ligt vele keren lager dan bij ons. Eén factor is alvast de bevolkingsdichtheid: van de vijf best presterende landen in Europa is Griekenland het dichtst bevolkt, met 82 inwoners per vierkante kilometer. Ter vergelijking: in België is dat 379 inwoners per vierkante kilometer. Maar er zijn nóg verklaringen.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Zwaartekracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?
  Play

  Zwaarte­kracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?