CD&V-voorzitter Sammy Mahdi: “Geheim huwelijk van N-VA en Vooruit is grootste publieke geheim van Wetstraat”

Volgens CD&V-voorzitter Sammy Mahdi bestaat er een “geheim huwelijk” tussen N-VA en Vooruit en is dat “het grootste publieke geheim van Wetstraat”. Dat heeft hij gezegd aan VTM Nieuws. Ook gisteren op een CD&V-congres in Gent maakte hij daar al een toespeling op en noemde hij zijn partij het enige alternatief voor de “roodgele combine” tussen N-VA en Vooruit, die volgens hem alleen zal leiden tot meer wantrouwen en overheidsbetutteling.

150 reacties

 • Gaston Miar

  2 maanden geleden
  Begrijp cd&v absoluut niet meer. Zeker niet met hun voorzitters keuze.
 • Luc Ver Eecke

  2 maanden geleden
  Ja, daar NVA en rood in Gent dus blauw en rood goe bezig zou ik zeggen . Als ze maar aan de kassa kunnen zitten of passeren .
 • Peeters Francis

  2 maanden geleden
  Mahdi zou beter voor zijn eigen cd&v deur vegen maar dat is onbegonnen werk want hun troep is niet meer weg te krijgen.
 • Marc Baeyens

  2 maanden geleden
  cD&v is nooit een betrouwbare partner geweest tegenover N-VA, niet in de federale regering, niet in de Vlaamse. Sinds N-VA hen de kroon heeft afgenomen als Vlaamse volkspartij heeft cD&v zelfs maar één doel : dwarsbomen waar en wanneer het mogelijk is. Mahdi heeft de fakkel van Peeters op dat vlak overgenomen. En dan is men verwonderd dat men tegen de muur gekwakt wordt, huichelaars.
 • Marlene De Smedt

  2 maanden geleden
  Voor de gemeenschappelijke lijst in Gent kan ik begrip opbrengen. Het is duidelijk voor de kiezer. Hij wordt niet pas na de verkiezingen voor een voldongen feit gesteld maar ervoor. Echter is het niet geloofwaardig om hetzelfde te doen met partijen waar men nauwelijks raakvlakken mee heeft buiten economische belangen zoals in Antwerpen bijvoorbeeld.