CD&V-voorzitter Mahdi reageert op regeringscrisis: “Indexering van kinderbijslag is voor ons rode lijn”

De Vlaamse regering verkeert in crisis nadat geen akkoord kon worden bereikt over de begroting. De boosdoener voor die mislukking is volgens N-VA en Open Vld CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. De roep naar een regering zonder CD&V, maar mét Vooruit, begint steeds luider te klinken. “Wat hebben mensen eraan als we eruit stappen”, poneert Mahdi in de studio van VTM NIEUWS. Voor de CD&V-voorzitter blijft de indexering van de kinderbijslag een rode lijn.

168 reacties

 • Mieke Wijnen

  2 maanden geleden
  En maar bekvechten , en de gewone mensen betalen hun loon wel bovenop alles...
 • Gilbert De Meyer

  2 maanden geleden
  ik vrees dat hij ergens gelijk heeft, maar begrijp ook dat het moeilijk is voor velen doch het ene kind meer geven dan het ander is niet democratisch. Dus een pakket aanpassen voor de een en voor de ander niet dat gaat niet en leven word ook duurder voor elk kind sorry. Maar ik denk dat het hie over stemmen winnen gaat, hij gaat er geen mee verliezen, maar mee winnen net zoals, vooruit, Cd&v en Vooruit zijn back en werken terug voor de werkman. Bravo heeft lang geduurd eer jullie het begrepen.
 • Nico Herbots

  2 maanden geleden
  Waarom moet een echtpaar uit de hogere sociale klasse, pakweg meneer de anesthesist en mevrouw de advocaat, samen goed voor een maandelijks netto gezinsinkomen van meer dan 20.000 euro, een indexaanpassing van loon en kindergeld krijgen? Bij die mensen komt er dan op slag 400 euro bij. Een koppel uit de laagste klasse wint dankzij de index misschien 30 euro netto. Indexering vergroot de armoedekloof. Help alleen wie het nodig heeft en maak de rijken niet nog rijker met belastinggeld aub.
 • swa wuyts

  2 maanden geleden
  Het zijn altijd dezelfde mensen die in de kou blijven staan. Zijn hun fiscale voordelen nog niet groot genoeg ? Als ge kinderen wilt zorgt dat ge ze groot brengt.
 • Marc Vinck

  2 maanden geleden
  Indexeer de belastingsschalen en verhoog het belastingvrije bedrag. Dan heeft iedereen sowieso meer netto. Dit is federale materie.
 1. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.
 2. Crisis in Vlaamse regering compleet: morgen eerst overleg in werkgroepen, dan opnieuw in regering

  Crisis in Vlaamse regering compleet: morgen eerst overleg in werkgroe­pen, dan opnieuw in regering

  De Vlaamse regering heeft geen akkoord bereikt over de begroting. De Septemberverklaring van minister-president Jan Jambon moest worden uitgesteld. Volgens de minister-president is zijn regering “niet in het gedrang”, zo vertelde hij bij aankomst in het parlement, waar hij een korte verklaring aflegde. De Vlaamse regering onderhandelt dinsdag verder over de begroting. Een startuur voor dat overleg is er nog niet. Bedoeling is dat er eerst werkgroepen samenkomen. Pas nadien zou er opnieuw in regeringsformatie verder overlegd worden.
 3. Crisis binnen de Vlaamse regering: “Sammy Mahdi hangt als een soort Georges-Louis Bouchez boven de Vlaamse begrotingsonderhandelingen”
  PREMIUM

  Crisis binnen de Vlaamse regering: “Sammy Mahdi hangt als een soort Georges-Louis Bouchez boven de Vlaamse begrotings­on­der­han­de­lin­gen”

  De Vlaamse regering heeft geen akkoord bereikt over de begroting. De Septemberverklaring van minister-president Jan Jambon wordt uitgesteld. De boosdoener, volgens N-VA en Open Vld? CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. Na het onverwacht uitvallen van CD&V-sterkhouder Hilde Crevits zou hij als een derde schaduwminister over de schouder van ‘neofieten’-ministers Jo Brouns en Benjamin Dalle meekijken. Tot groot ongenoegen van N-VA en Open Vld. “Hij hangt als een soort Georges-Louis Bouchez boven de Vlaamse regering.”