Sammy Mahdi (CD&V) en ontslagnemend Vlaams minister van Gezin Wouter Beke (CD&V).
Volledig scherm
Sammy Mahdi (CD&V) en ontslagnemend Vlaams minister van Gezin Wouter Beke (CD&V). © Belga

CD&V-top buigt zich over opvolging Beke en Mahdi

De CD&V-top zat vandaag samen om zich te buigen over de opvolging van Wouter Beke als Vlaams minister en de mogelijke opvolging van Sammy Mahdi als federaal staatssecretaris.

 1. RECONSTRUCTIE. Zo verliep de laatste dag van Wouter Beke als minister: een traan, een gemiste telefoon naar Jambon en twee staande ovaties
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Zo verliep de laatste dag van Wouter Beke als minister: een traan, een gemiste telefoon naar Jambon en twee staande ovaties

  Eigenlijk wou hij rond Pasen al ontslag nemen, maar toen wou de partij er niet van weten. Het werd uiteindelijk een zonnige donderdag in mei, pal in de nieuwsuitzendingen van 19 uur. Een overleg met de cd&v-toppers vroeg op de dag gaf hem het laatste duwtje, iets na 17 uur was het hoge woord er uit. “Ik stop ermee.” Dit is hoe de laatste dag van Wouter Beke als Vlaams minister verliep.
 2. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Wouter Beke keert terug naar Leopoldsburg, maar zitten de inwoners daar op te wachten? “Zijn vervangster Marleen was heel aangenaam en minder afstandelijk”
  PREMIUM
  Leopoldsburg

  Wouter Beke keert terug naar Leopolds­burg, maar zitten de inwoners daar op te wachten? “Zijn vervang­ster Marleen was heel aangenaam en minder afstande­lijk”

  De kogel is door de kerk: Wouter Beke keert maandag terug als burgemeester van Leopoldsburg. Drie jaar lang nam Marleen Kauffmann zijn taken over als waarnemend burgemeester. Ze kondigde het nieuws “met spijt in het hart” aan op sociale media. En ook de meeste inwoners van Leopoldsburg zullen hun eerste vrouwelijke burgemeester missen, zo blijkt uit een rondvraag.