Hilde Crevits.
Volledig scherm
Hilde Crevits. © Photo News

"CD&V stapt niet in federale regering die de klok terugdraait”

CD&V zal niet in een nieuwe federale regering stappen als de verwezenlijkingen van de vorige regering, zoals de verhoging van de pensioenleeftijd naar 67 jaar, teniet worden gedaan. Dat zegt Vlaams viceminister-president Hilde Crevits in een interview in Het Belang van Limburg. Gisteren bestempelde ook federaal minister Pieter De Crem (CD&V) in De Ochtend op Radio 1 een verlaging van de pensioenleeftijd al als onbespreekbaar.

92 reacties

  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Eindelijk bekennen ze kleur. De CD&V was enerzijds voor dat harde asociale neoliberale beleid. Dat sociaal gezicht in de regering was maar anderzijds om de schone schijn op te houden.
  • Danny Damiaens

    3 jaar geleden
    Neen dat klopt Pé maar waarom mag ene stoppen op 56 met vol pensioen en de andere moet doorwerken tot minstens 62 en word levenslang beboet op zijn pensioen wedde met 45 jaar werken?
  • koen leenknecht

    3 jaar geleden
    Pensioen voor een man moet min. 67jaar zijn , voor een vrouw min. 60 jaar . Gelijk wat voor werk je hebt gedaan . Wie vroeger stopt krijgt minder , punt , die wordt toch betaald door onze kinderen en kleinkinderen . Wie langer werkt zou extra moeten worden beloond en mag in de bloemetjes worden gezet !
  • vanaeken jokke

    3 jaar geleden
    Jesse Degrauwe ze werken in Nederland tot hun 67 en daar hebben ze geen uur voor gestaakt of betoogd.Zoals de linkse correcte in België die voor alles en nog wat op straat komen als het niet naar hun goesting is.Iedereen op 60 jaar op pensioen aan minimum 1500€ gewerkt of niet gewerkt hoe het betaald moet worden daar hoor je groen of socialisten nooit wat over zeggen.
  • Marc Spandel

    3 jaar geleden
    Ik vermoed dat de pensioenuitkering van iemand die heel zijn leven werkte en voor dit pensioen afgedragen heeft steeds meer het wettelijke vastgestelde minimumpensioen benaderd. Vandaar dat veel mensen zich vanwege dit kleine verschil de vraag gaan stellen of het voor henzelf wel nuttig is om te werken tot je doodvalt.