Fractievoorzitster Sabine de Bethune
Volledig scherm
Fractievoorzitster Sabine de Bethune © BELGA

CD&V-Senaatsfractie wil Grondwet “gendergevoelig” maken

De Senaat neemt vrijdag een CD&V-voorstel tot wijziging van de Grondwet in overweging om die Grondwet gendergevoelig te maken. De fractie wil ook dat het reglement van de Senaat aangevuld wordt om richtsnoeren op te stellen voor gendergevoelig taalgebruik.

29 reacties

 • Luc Verstraelen

  1 jaar geleden
  De dames,heren en ...in de senaat vervelen zich.Dus bezigheidstherapie. Weer een probleem van nationaal belang opgelost.Wat hebben wij toch een stel bekwame politiekers.
 • marc rooms

  1 jaar geleden
  Zolang de onzijdig maar achterwege blijft. Het is of hij of zij.
 • Cris Verwilligen

  1 jaar geleden
  Als dat belangrijk is? En in wat gaan ze het veranderen: een persoon die M/V/X ... zodanig dat je de tekst weer eens 4 keer moet lezen om het te begrijpen. Misschien een meer praktische oplossing: maak een grondwet voor mannen, vrouwen, andere,... met alleen de mannelijke woorden vervangen en een verschillend kleurtje. Dan kunnen ze zelf kiezen. Er zijn nog belangrijker zaken.
 • Daniel Meuleman

  1 jaar geleden
  Begin eerst met jezelf af te schaffen. Een overbodige instelling die miljoenen Euro's kost aan overbodige politiekers.
 • Kris Leynen

  1 jaar geleden
  Het grootste probleem van mijn leven opgelost, ben ik blij seg
 1. PS komt met dertien maatregelen om koopkracht te versterken, waaronder herziening loonnormwet: “Spanningen binnen regering op komst”

  PS komt met dertien maatrege­len om koopkracht te versterken, waaronder herziening loonnorm­wet: “Spanningen binnen regering op komst”

  De PS heeft een pakket van dertien maatregelen klaar om de koopkracht te versterken nu de inflatie tot ongeziene hoogte is gestegen, onder meer door de toenemende energieprijzen. De partij wil onder andere een herziening van de loonnormwet. Het pakket zou goed zijn voor een gemiddelde steun van 300 euro per maand voor de laagste klasse en middenklasse. PS-voorzitter Paul Magnette hoopt dat de regering eind mei over dit pakket kan debatteren, wanneer de expertengroep haar eerste verslag klaar heeft, zo zei hij op een persconferentie met vicepremier Pierre-Yves Dermagne. Hij verwacht ook voorstellen van de coalitiepartners.