Op het podium van de Koningin Elisabethzaal, waar een cafésetting de volkse intenties van de partij moest verbeelden, stond Coens stil bij de achteruitgang van de centrumpartijen.
Volledig scherm
Op het podium van de Koningin Elisabethzaal, waar een cafésetting de volkse intenties van de partij moest verbeelden, stond Coens stil bij de achteruitgang van de centrumpartijen. © Photo News

CD&V presenteert zich als "volkse centrumpartij" met nieuwe slagzin en logo

"Van het volk en voor het volk". Met een nieuwe slagzin en logo heeft CD&V zaterdag op een congres in Antwerpen de partij opnieuw in de markt gezet als "volkse centrumpartij". "Wij waren en zijn de partij die het doet voor de gewone mensen", zei voorzitter Joachim Coens. "Het volk is ons te dierbaar om het aan de extremen over te laten".

174 reacties

 • Kenny brusseel

  4 maanden geleden
  mijn stem gaan ze zeker niet hebbeen
 • Jean Donny

  4 maanden geleden
  Regelrechte toogpraat, trek de stekker uit dat Vivaldi gedrocht dan toon je dat je het meent, anders wenkt de kiesdrempel volgende keer samen met da andere trado partijtjes.
 • Bernard Loncke

  4 maanden geleden
  CD&V zoals ook OVLD zijn de meelopers met de Waalse PS en Ecolo die liever de stem van de Vlaamse meerderheid verloochenen voor de postjes! Want daar draait het hele circus om iedere keer opnieuw verraad. De Walen laten regeren in Vlaanderen. De Vlaamse stem de mond snoeren door toch maar in die Vivaldi regering te stappen 'puur voor de postjes en te graaien' terwijl ze helemaal niet nodig waren voor de meerderheid in die regeringsvorming.
 • oswald billiet

  4 maanden geleden
  De partij is nog steeds machtig door haar randorganisaties die een groot deel van het sociale leven in dit land beheersen. Maar de kern is eerder een zwart gat dat alle energie uit het centrum heeft opgeslorpt.
 • Gilbert De Meyer

  4 maanden geleden
  dat is ook zo tot de dag na de verkiezing