CD&V-parlementslid Robrecht Bothuyne. Archiefbeeld.
Volledig scherm
CD&V-parlementslid Robrecht Bothuyne. Archiefbeeld. © BELGA

CD&V-parlementslid over regeringscrisis: "Tsjeven zijn niet geplooid en zullen niet plooien"

CD&V lijkt niet van plan veel water bij de wijn te doen bij de Vlaamse onderhandelingen over het Groeipakket, het grote knelpunt in de Vlaamse begrotingsbesprekingen. Volgens CD&V-parlementslid Robrecht Bothuyne hebben N-VA en Open Vld zich volledig verkeken op de houding van CD&V. "De andere partijen hebben onze rechtlijnigheid onderschat, geloofden dat we gingen plooien. Maar neen. De tsjeven zijn niet geplooid. En we zullen ook niet plooien", zo schrijft Bothuyne op zijn Facebook-pagina.

180 reacties

 • Marnix van ryckeghem

  2 maanden geleden
  De tseven hebben altijd geplooid om er maar ' erbij te zijn'!
 • robert stijnen

  2 maanden geleden
  Wie gelooft dat nog ?
 • Patrick Van Lersberghe

  2 maanden geleden
  Men is te ver gegaan met de besparingsrondes in de zachte sector. Een partij zoals de CD&V en ook de andere partijen van de oppositie kunnen zich niet meer vinden in het beleid dat voornamelijk door de N-VA en Open VLD wordt uitgetekend. Samen hebben ze geen meerderheid in het Vlaamse Parlement, dat is nu wel duidelijk.
 • Raphaël Defour

  2 maanden geleden
  De sociale uitgaven dienen wel gespijsd door het afromen van inkomsten bij de actieven. En die zijn niet min. Het traject van afromingen onder CD&V en voorgangers is niet min. De eenmalig crisis bijdrage van Dehaene die wij nog betalen. Ook de RV op de luttele interest op de spaargeld is intussen 30%. Men heeft zelfs meerwaarde bij belegging in de mond. Vrees dat men straks beter spreekt van minwaarde. Het aandeel Nationale bank die men beter elke geborene zou toewijzen is recent gehalveerd.
 • pieter vandenberghe

  2 maanden geleden
  Kindergeld als bron van inkomsten. lijkt mij een zeer asociale maatregel. Schaf dat af en maak onderwijs gratis. gratis vervoer, gratis schoolmateriaal, gratis maaltijd, Gratis opvang tijdens de vakanties, gratis voor en na schoolse opvang. Dat lijkt mij pas echt gelijke kansen beleid.
 1. Onderhandelingen over loonakkoord afgesprongen, overleg gaat maandag verder

  Onderhande­lin­gen over loonak­koord afgespron­gen, overleg gaat maandag verder

  De onderhandelingen over het loonakkoord zijn afgesprongen. Dat heeft onze redactie vernomen. Maandag zullen de onderhandelingen voortgezet worden. Er wordt gediscussieerd over een energiecheque of een koopkrachtcheque. “Ik hoor dat het gaat om een cheque van 500 euro. Als bedrijven extra winsten maken, zou het over een bedrag van 750 euro gaan”, vertelt onze VTM Nieuws-journalist Karel Lattrez. Vakbonden en werkgevers zijn niet laaiend enthousiast over zo’n premie.