Vlaams Parlementslid Lode Ceyssens (CD&V) en Ben Weyts (N-VA), Vlaams mobiliteitsminister.
Volledig scherm
Vlaams Parlementslid Lode Ceyssens (CD&V) en Ben Weyts (N-VA), Vlaams mobiliteitsminister. © Belga, Photonews

CD&V-parlementslid: “Kilometerheffing heeft geen zin als er geen alternatief is voor auto”

"Ik denk dat het draagvlak voor de kilometerheffing ten onder is gegaan toen men is beginnen spreken over een gebiedsdekkende heffing.” Dat zegt Vlaams Parlementslid Lode Ceyssens (CD&V) over het fel verminderde enthousiasme bij politici voor de invoering van de heffing. Touring lanceert intussen een oproep naar Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) om alle stakeholders opnieuw samen te roepen. 

32 reacties

 • Jef Van De Plas

  2 jaar geleden
  @ Jef Lois, je kalmte en beleefdheid wel bewaren he man ! Je hoofdletters en woordgebruik neigen stillaan naar controleverlies in je reacties , die trouwens erg éénzijdig gericht zijn hoor.
 • Jef Van De Plas

  2 jaar geleden
  Eerst alternatieven, daarna heffingen !!! Niet zoals die steden die eerst hun centra verkeersvrij maakten zonder dat er randparking se.d. voorzien waren. Die stadscentra zijn nu dood. Dus, eerst alternatieven, daarna heffingen, en niet andersom.
 • rafke peters

  2 jaar geleden
  @FRANK WILLEMS.Juist misschien 2€ voor liter brandstof ongeacht nu benzine of diesel ,rijtaks afschaffen en vooral niet zeuren over de prijs ,er zijn er die 1.90€ be-talen voor een pintje van 0.25liter,zelfs 3.95€ voor bier al la Leffe,dus kan de brand-stof zelfs naar gemiddelde van de twee 2.50€ per liter en ze hebben hun miljarden en vooral de tankkaarten afschaffen,want die rijden er maar op los en zijn de grootste vervuilers,komt toch niet uit hun zakken.
 • FRANK WILLEMS

  2 jaar geleden
  IS toch simpel europees alle taxen afschaffen en zoveel de liter voor brantstof waar all in . Geen dure investeringen nodig voor controle Rij men veel ,betaald men veel .
 • anna vandenberg

  2 jaar geleden
  Probeer maar eens een autoloze zondag per maand, half België staat op zijn kop, want mijn auto mijn vrijheid. Groen is stil, hoe gaan ze na de verkiezing het auto gebruik te ontraden, iedereen die een auto nodig heeft om te gaan werken betalen enkel naar de Calvo festivalletjes mag nog met de auto. Ik vraag mij af of niemand in België is die met een voorstel kan komen dat voor iedereen aanvaardbaar is.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?