CD&V-voorzitter Sammy Mahdi op archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
CD&V-voorzitter Sammy Mahdi op archiefbeeld. © BELGA

CD&V na slechtste resultaat ooit in De Grote Peiling: “Een betere score hadden we ook niet verwacht”

“Ik had een pronostiek gemaakt en ik zat er bijna boenk op”, grapt een CD&V’er. Echt veel valt er nochtans niet te lachen, bij de christendemocraten. In ‘De Grote Peiling’ haalt de partij maar 9,6% - de slechtste score ooit voor de eens zo machtige CVP. Nochtans werd van Sammy Mahdi verwacht dat hij als nieuwe voorzitter voor een kentering zou zorgen: “Tom Van Grieken leidde Vlaams Belang ook pas vijf jaar na zijn aantreden naar de overwinning”.

123 reacties

 • Willy van craen

  2 maanden geleden
  Deze partij heeft Vlaanderen en België mee in de grote schulden gebracht met PS als mededader. Heel groot gat in hun handen. De PS steunt en leeft van werklozen en vakbonden. Had Mahdi 6 maand gezegd ipv 3 jaar had hij wel goede reacties gehad.
 • Marc Baeyens

  2 maanden geleden
  En zo hebben ze altijd een antwoord klaar om de realiteit te verschonen.
 • Peeters Francis

  2 maanden geleden
  Zalig ! De cd&v gaat razendsnel de dieperik in.
 • Walter De Cleen

  2 maanden geleden
  Komaan, met Mahdi die de blunders opstapelt kan je daar niet van verschieten.
 • Emiel Van Roost

  2 maanden geleden
  De tsjeven zijn zeker niet volks met figuren als Servais Verherstraeten. Die weet niet waar de klepel hangt.
 1. Brits vaccinatiecomité raadt nieuwe boostercampagne voor risicopatiënten aan, Van Ranst: “In België voorlopig niet aan de orde”

  Brits vaccinatie­co­mité raadt nieuwe boostercam­pag­ne voor risicopa­tiën­ten aan, Van Ranst: “In België voorlopig niet aan de orde”

  In het Verenigd Koninkrijk moeten mensen die een verhoogd risico op een ernstige coronabesmetting lopen dit najaar opnieuw een boostervaccin krijgen. Dat adviseert het Britse Comité voor Vaccinatie en Immunisatie (JCVI). In België is een nieuwe boostercampagne voorlopig niet nodig, zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) en wordt bevestigd door de Hoge Gezondheidsraad. Gezien het relatief lage sterftecijfer en de daling van het aantal patiënten op intensieve zorgen, is de situatie in ons land voldoende onder controle, klinkt het.
 2. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
  HLN Shop

  Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

  Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.