Penitentiair Landbouwcentrum (PLC) in Ruiselede.
Volledig scherm
Penitentiair Landbouwcentrum (PLC) in Ruiselede. © BELGA

CD&V, N-VA en Open Vld willen ‘ontsnappen uit gevangenis’ strafbaar maken

binnenlandOntsnappen uit de gevangenis is volgens de huidige Belgische wetgeving niet strafbaar. Zowel CD&V, N-VA als Open Vld wil daar verandering in brengen. Gedetineerden die ontsnappen, moeten bestraft worden, zo vinden de drie partijen. Dat schrijven Het Nieuwsblad, Gazet Van Antwerpen en Het Belang Van Limburg vandaag.

65 reacties

 • Paul Siemons

  3 jaar geleden
  Terug naar toestanden waar iemand voor het stelen van een brood levenslang vastzit ? Deze maatregel is puur populisme. Zorg beter dat gestraften ook echt naar de gevangenis gaan.
 • Manten Kalle

  3 jaar geleden
  Theo Striem zegt het : de teller terug op dag nul zetten en herbeginnen met de straf in een gesloten gevangenis. Het ligt niet aan directie noch aan de bewakers, dat is het concept van zo'n gevangenis. Wie daar niet mee om kan, moet het maar zeggen vanaf het begin van de straf. Dan kan hij alles achter tralies uitzitten.
 • luc meeus

  3 jaar geleden
  Goeie besparing: Geen cipiers meer nodig, er waren er toch al te weinig. Een meer of minder zal toch de zaak niet maken.
 • Gerd Van nieuwenhove

  3 jaar geleden
  En wat met de dieven in de wetstraat ? Daar zijn er ook die gaan lopen ... Een hele hoop dieven en leugenaars bijeen ! Maar zij zijn onschendbaar , laffaards ?
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Iedere gevangene krijgt een strafveekorting van 30% van de gevangenisstraf (behalve bij levenslang). In het geval van ontsnappen of constant voor onrust stoken/misdrijven plegen in de gevangenis dan krijg je die korting van 30% niet. Dus eigenlijk wordt het al bestraft.
 1. Verkeersinstituut Vias na ongeval Aalst: “Verontrustende stijging” dodelijke ongevallen met bestelwagens
  Play

  Verkeersin­sti­tuut Vias na ongeval Aalst: “Verontrus­ten­de stijging” dodelijke ongevallen met bestelwa­gens

  Het ongeval met een bestelwagen in Aalst waarbij twee personen om het leven kwamen nadat de bestuurder was uitgestapt om een pakje te bezorgen en het voertuig met draaiende motor achterliet, brengt de impact van de ‘camionettisering’ opnieuw onder de aandacht. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters wil dat Europa de veiligheidsmaatregelen die gelden voor vrachtwagens uitbreidt naar bestelwagens.
 2. Na ontsnapping van gedetineerden: “Allicht impulsieve daad met alleen maar negatieve gevolgen”

  Na ontsnap­ping van gedetineer­den: “Allicht impulsieve daad met alleen maar negatieve gevolgen”

  Zoals in het verleden al meer gebeurde, zijn recent opnieuw drie gedetineerden ontsnapt uit het Penitentiair Landbouwcentrum (PLC) in Ruiselede. Twee van hen zijn intussen weer gevat, de derde is nog op de loop. “We hebben er het raden naar waarom ze de benen nemen”, zegt Chris De Vidts, directeur van het PLC. “Eens opnieuw gevat, is het terug naar af voor hen. Dat is betreurenswaardig, ook voor ons.”
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  2

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.