Het statutair congres van de CD&V heeft de nieuwe statuten aangenomen. De aanpassingen moeten CD&V "dynamisch, fris, authentiek, ambitieus en open" maken. Partijvoorzitter Joachim Coens was "zeer fier en tevreden" over het resultaat.
Volledig scherm
Het statutair congres van de CD&V heeft de nieuwe statuten aangenomen. De aanpassingen moeten CD&V "dynamisch, fris, authentiek, ambitieus en open" maken. Partijvoorzitter Joachim Coens was "zeer fier en tevreden" over het resultaat. © BELGA

CD&V-leden kiezen op statutair congres voor vernieuwing

Op het volledig digitaal statutair congres hebben meer dan 1.200 CD&V-leden zaterdag de nieuwe statuten aangenomen met 92,88 procent. Het nieuwe mission statement, dat in de statuten zal worden ingeschreven, werd naar het inhoudelijk congres in december doorgeschoven omdat de nodige tweederdemeerderheid met 65 procent net niet gehaald werd.

23 reacties

 • Cyriel Claessens

  2 maanden geleden
  Open zoals de VLD. Open voor alles als ze maar in de regering mogen.
 • Dirk Van Dooren

  2 maanden geleden
  Crevits de meest ONbekwame minister ooit !
 • frans kwanten

  2 maanden geleden
  Die zullen nooit veranderen meelopers !
 • Lisette Theunis

  2 maanden geleden
  Gaan ze de oude getrouwen van Arco op pensioen zetten en vervangen door de volgende generatie.?
 • Frankie Albert Goethals

  2 maanden geleden
  CD&V moet meteen de Vlaamse kaart trekken. Dit betekent opstappen uit de Vivaldi-regering. Ze hebben tot heden de échte Vlamingen verraden en betalen daarvoor de tol in de peilingen. Bovendien is Crevits momenteel geen boegbeeld meer door haar haatexplosie tégen Demir. Ze had beter haar frustraties niet geventileerd in de pers.
 1. Coens probeert CD&V-rangen te sluiten na bijzonder slechte peiling van vrijdag

  Coens probeert CD&V-ran­gen te sluiten na bijzonder slechte peiling van vrijdag

  Het partijbestuur van CD&V heeft maandag de bijzonder slechte peiling van vrijdag besproken. Partijvoorzitter Joachim Coens heeft er ook zijn strategie uit de doeken gedaan om de partij een nieuw elan te geven. Over die strategie zelf blijven de lippen op elkaar. De voorbije dagen was er ook kritiek van anonieme bronnen op Coens zelf. "Maar op de vergadering heeft niemand de positie van de voorzitter in vraag gesteld", klinkt het.