Slachtoffers van het carnavalsdrama werden in Strépy herdacht met witte ballonnen.
Volledig scherm
Slachtoffers van het carnavalsdrama werden in Strépy herdacht met witte ballonnen. © Photo News

CD&V en Vooruit leggen naar aanleiding van het carnavalsdrama in Strépy het rijbewijs met punten opnieuw op tafel

CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh en Vooruit-Kamerlid Joris Vandenbroucke hebben donderdag gepleit voor de snelle invoer van het rijbewijs met punten naar aanleiding van het drama dat zich afgelopen weekend in Strépy-Bracquegnies heeft afgespeeld.

45 reacties

 • Geert Landsman

  1 jaar geleden
  Nu pas? Had er al 20 jaar moeten zijn. Het is het enige eerlijke systeem dat geen onderscheid tussen arm of rijk maakt.
 • frans Venloo

  1 jaar geleden
  Nog een lapmiddel om aan wat meer geld te geraken . Een wegpiraat een zeer zware straf geven akkoord maar als men Bv in een zone 30 51 km rijdt is dit een zware overtreding , Rijbewijs ingetrokken + Strafpunten. + exaam Wie is de dupe ?? inderdaad de gewone bestuurders . Te gek om los te lopen zij maken de bestuurder iets wijs en deze zien hier d e gevolgen niet van . Hopelijk verliezen ze nog een pak stemmen in 2024.
 • Patrick K

  1 jaar geleden
  Allee er zijn er weer 2 die eens in de belangstelling komen, precies of een rijbewijs met punten dergelijke drama’s zou voorkomen, misschien een rijbewijs met licht en seingevers bij dergelijke evenementen…
 • Heinz Rumes

  1 jaar geleden
  Ja, dat zou het rijgedrag van deze 2 doodrijders wel hebben veranderd, kijk ik woon in Spanje met Spaans rijbewijs met punten en ik kan je verzekeren dat er wel voorzichtigtiger wordt gereden, waarom België weer anders moet doen is dan de vraag of zitten de politici daar weer voor zitten.
 • Dominique Hermys

  1 jaar geleden
  Dat ze doen wat ze willen, we hebben hier toch niks te zeggen. Ik rij al van in 1978 rond met dezelfde nummerplaat en heb nog nooit een boete gehad.
 1. Crevits trekt 6,4 miljoen euro uit voor internaten die naar Welzijn verschuiven

  Crevits trekt 6,4 miljoen euro uit voor internaten die naar Welzijn verschui­ven

  Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits maakt nog dit schooljaar 6,4 miljoen euro vrij voor betere zorg en ondersteuning in enkele internaten die van Onderwijs naar Welzijn verschuiven. Het gaat concreet om de medisch-pedagogische instituten (MPI's) van het GO! die verbonden zijn aan een school voor buitengewoon onderwijs en om internaten met permanente openstelling (IPO) die aansluiten bij de jeugdhulp. In die internaten zitten meer dan 500 leerlingen.
 2. Organisatie afgelaste Queer Iftar in De Roma reageert op uitspraken van De Wever: “Gebrek aan empathie van burgemeester is teleurstellend”

  Organisa­tie afgelaste Queer Iftar in De Roma reageert op uitspraken van De Wever: “Gebrek aan empathie van burgemees­ter is teleurstel­lend”

  Hoe concreet waren de bedreigingen die aan de grond lagen van het afgelasten van Queer Iftar in De Roma? Volgens burgemeester Bart De Wever (N-VA) en de politie helemaal niet concreet. Volgens organisatie De Roma en vzw Merhaba dan weer wel. “We betreuren de communicatie van de burgemeester, laat het alsjeblieft weer over inhoud gaan.”
  Antwerpen, Borgerhout