Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
PREMIUM
© Wannes Nimmegeers

CD&V en Vlaams Belang willen scholieren ‘ontmaskeren’, maar experts en minister zeggen nee

Nee, voor 1 september zal er niet meer gesleuteld worden aan het verplichte mondmasker in het middelbaar. Het voorstel van CD&V werd al snel getorpedeerd door de experts. Ook minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) gaf niet thuis. Al sluit hij niet uit dat er in de loop van het schooljaar nog een bijsturing komt.

16 reacties

 • Jan Peeters

  2 jaar geleden
  In Duitsland wil men ook in scholen mondmaskers gaan verlichten. 40 scholen zijn er inmiddels al dicht. In Nederland hanteren ook al diverse scholen een mondmaskerplicht.
 • Thiery Vansweevelt

  2 jaar geleden
  Dus in maart deed VB hysterisch over het feit dat er geen mondmaskers gedragen werden en nu willen ze ze afschaffen op school waar ze met 24 uren aan een stuk op elkaars lip zitten in slecht geventileerde lokalen. Draaien met de wind heet dat. Populisme ten top.
 • SANDRA VAN CAUWENBERGHE

  2 jaar geleden
  Als er één ding is dat ik geleerd heb in voorbije maanden is dat voor iets dat weinig of niet gebeurd , wij tientallen zelfverklaarde experts hebben en dat ik moet vaststellen dat die er niets van af weten, de resultaten bewijzen dat ze de bal continue misslaan maar dat ze het toch altijd voor het zeggen willen hebben. (bv. tweede golf gaat veel slechter zijn dan de eerste)
 • Patrick Devogelaere

  2 jaar geleden
  Experts hebben niet te beslissen.
 • dominique van damme

  2 jaar geleden
  1oktober school terug dicht als ze zo blijven versoepelen