Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

CD&V blijft ijveren voor afschaffing belastingvoordeel op tweede woning

Hoewel de maatregel het huidig begrotingsakkoord niet heeft gehaald, blijft regeringspartij CD&V ijveren voor de afschaffing van het fiscaal voordeel op de aankoop van een tweede woning. Dat zei fractieleider Servais Verherstraeten deze avond in de Kamer. “Ik krijg dat aan niemand uitgelegd”, was hij stellig.

 1. ONZE OPINIE. De verwachting dat 7 partijen met zo'n ideologische spanwijdte tot een goede deal zouden komen was laag. Dan spring je met gemak over de lat
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. De verwach­ting dat 7 partijen met zo'n ideologi­sche spanwijdte tot een goede deal zouden komen was laag. Dan spring je met gemak over de lat

  Het is ongelooflijk voorspelbaar. Bij een grote deal tussen regeringspartijen vallen spontaan de woorden 'historisch', 'ongezien', 'een trendbreuk', 'een scharniermoment'. Herinner u de gezwollen woorden van Charles Michel! Dat was gisteren bij de regering-De Croo niet anders. Intussen ook bekend als 'de plusjesploeg' - vrij naar Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Dat label wordt maar minnetjes onthaald. The proof of the pudding is namelijk in the eating.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.