Kelly Verborgstadt, zaakvoerder JÖRD catering moet dit weekend onder meer duizend hapjes prepareren.
Volledig scherm
PREMIUM
Kelly Verborgstadt, zaakvoerder JÖRD catering moet dit weekend onder meer duizend hapjes prepareren. © RV

Cateraars weten niet waar eerst koken: razend druk door uitgestelde feesten

Ze hebben lang zwarte sneeuw gezien, maar cateraars zijn helemaal back in business: wie in de maand september nog een kok aan huis (of feestzaal) wil, is er aan voor de moeite. Of je zou het communie- of lentefeest op een donderdag moeten organiseren, maar ook dan bestaat de kans dat die dag al is gereserveerd voor een huwelijksbanket of een personeelsfeest. “Normaal verwijs ik klanten door naar collega’s, maar ik weet dat het momenteel niets uithaalt”, zegt Kelly Verborgstadt (27) van Jörd uit Merksem.

 1. Vandenbroucke wil ook apothekers coronavaccin laten toedienen, artsen noemen zijn voorstel “een regelrechte kaakslag”
  24

  Vandenbrou­c­ke wil ook apothekers coronavac­cin laten toedienen, artsen noemen zijn voorstel “een regelrech­te kaakslag”

  De werkdruk bij de huisartsen is groot en volgens minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) moeten zij zich kunnen focussen op hun kernopdrachten. Daarvoor zijn een aantal ingrepen nodig. Zo werkt hij momenteel aan een wetsvoorstel waarbij ook apothekers coronavaccins zouden mogen geven. Dat zegt Vandenbroucke bij ‘De Inspecteur’ op Radio 2. De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) verzet zich evenwel met klem tegen het voorstel. “De regering is gewaarschuwd: dit zou weleens de spreekwoordelijke druppel te veel kunnen zijn”, zo klinkt het.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Ook in ons land nieuwe coronavariant die besmettelijkste zou kunnen zijn tot nu toe: wat is er aan de hand en moeten we ons zorgen maken?

  Ook in ons land nieuwe coronavari­ant die besmette­lijk­ste zou kunnen zijn tot nu toe: wat is er aan de hand en moeten we ons zorgen maken?

  In het Verenigd Koninkrijk is een nieuwe stam van het coronavirus opgedoken die experten op het puntje van hun stoel heeft. AY.4.2 is een afstammeling van de bekende deltavariant en zou volgens de eerste onderzoeksresultaten “de meest besmettelijke coronavirusstam” zijn “sinds het begin van de pandemie”. Wat is er aan de hand? Is de stam ook al opgedoken in ons land? En moeten we ons zorgen maken? Viroloog Marc Van Ranst geeft uitleg.