Nacer Bendrer in maart van dit jaar.
Volledig scherm
Nacer Bendrer in maart van dit jaar. © Photo News

Cassatieberoep van mededader aanslag op Joods Museum verworpen

Het Hof van Cassatie heeft het cassatieberoep verworpen van Nacer Bendrer, die eerder door het hof van assisen veroordeeld werd tot vijftien jaar cel als mededader van de aanslag op het Joods Museum in Brussel in mei 2014. Dat bevestigt advocaat-generaal Henri Vanderlinden vandaag.

0 reacties

 1. Nemmouche in zijn laatste woord: “Het leven gaat verder”, daders aanslag Joods Museum kennen straks hun straf

  Nemmouche in zijn laatste woord: “Het leven gaat verder”, daders aanslag Joods Museum kennen straks hun straf

  “Het leven gaat verder.” Dat heeft Mehdi Nemmouche gezegd in zijn laatste woord op het proces over de aanslag op het Joods Museum in Brussel. Tegen Nemmouche is een levenslange gevangenisstraf geëist. Voor mededader Nacer Bendrer, die de wapens leverde, vroeg het OM “minstens 30 jaar” cel. In zijn laatste woord zei Bendrer over Nemmouche dat hij “spijt” heeft dat hij “dit monster is tegengekomen”. De jury beraadt zich momenteel over de strafmaat.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 3. Proces rond aanslag Joods Museum: Mehdi Nemmouche veroordeeld tot levenslange celstraf

  Proces rond aanslag Joods Museum: Mehdi Nemmouche veroor­deeld tot levenslan­ge celstraf

  Mehdi Nemmouche, de hoofddader van de aanslag op het Joods Museum op 24 mei 2014, is vandaag veroordeeld tot een levenslange celstraf. Daarnaast werd hem een terbeschikkingstelling van 15 jaar opgelegd. Daarmee volgt het hof de eis van het openbaar ministerie. Mededader Nacer Bendrer kreeg 15 jaar plus vijf jaar terbeschikkingstelling. De jury en het hof zaten sinds 16 uur gisterenmiddag samen om te beslissen welke straffen de twee beschuldigden zouden krijgen en spraken pas rond middernacht de straffen uit.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen