Carrefour roept kippenvlees terug wegens mogelijke aanwezigheid salmonella
Warenhuisketen Carrefour roept kipfilet en kippenbouten (witte hoevekip) van het merk Loué terug wegens de mogelijke aanwezigheid van salmonella. De kip werd verkocht in de beenhouwerijafdeling van verschillende Carrefourwinkels in België. Consumenten wordt gevraagd om het vlees niet te eten en het terug naar de winkel te brengen, waar het zal worden terugbetaald.
Delen per e-mail
Het gaat om kipfilet met lotnummer 2020037740 en vervaldatum 14 of 15 september. De kippenbouten hebben het lotnummer 2020037740 en vervaldatum 14, 15 of 17 september.
De mogelijke symptomen van een salmonellabesmetting zijn buikkrampen en diarree, vaak vergezeld van koorts. Deze symptomen doen zich meestal voor binnen de 12 tot 72 uur na besmetting. Ze kunnen ernstiger zijn bij jonge kinderen, zwangere vrouwen, oudere personen of personen met een verminderde immuniteit. Personen die bovengemelde producten hebben geconsumeerd en die deze symptomen vertonen, worden verzocht een dokter te raadplegen en hem op de hoogte te brengen van de consumptie.
Voor meer informatie kunnen klanten terecht bij de klantendienst van Carrefour Belgium op het gratis nummer 0800/9.10.11, alle werkdagen van 8.30 tot 20 uur en zaterdag van 9 tot 20 uur.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Drive
Is een elektrische auto echt goedkoper in verbruik?
We kunnen niet ontkennen dat een elektrische auto geld kost. Veel geld. “Maar het verschil met een wagen met verbrandingsmotor win je op termijn terug”, horen we dan. Is dat wel zo? HLN Drive haalde de rekenmachine boven. -
PREMIUM
Iets slecht gegeten op reis? “Spuitwater of ijskoud water drinken kan je maag en darmen nog meer irriteren”
Buikkrampen, diarree en/of braken... Tijdens de zomer verhoogt het risico dat je een voedselvergiftiging oploopt aanzienlijk. Kun je het voorkomen? En wat doe je als je ‘iets verkeerds’ hebt gegeten? Dirk Devroey, huisarts en professor huisartsgeneeskunde aan de VUB, weet raad. -
PREMIUM
Voedselinfectie? Drink cola en eet zoutchips
Buikkrampen, diarree en/of braken... Tijdens de zomer verhoogt het risico dat je een voedselvergiftiging oploopt aanzienlijk. Kun je het voorkomen? En wat doe je als je 'iets verkeerds' hebt gegeten? DIRK DEVROEY, huisarts en professor huisartsgeneeskunde aan de VUB, weet raad. -
-
Loopbaanbegeleiding: hoe werkt het en hoe weet je of het iets voor jou is?
Uitgekeken op jouw job? Knaagt er iets, maar kan je niet goed zeggen wat? Heb je het helemaal gehad met jouw bedrijf of sommige collega’s? Weet dat je meestal recht hebt op loopbaanbegeleiding, waarbij je samen met een vaste begeleider je werksituatie onder de loep neemt. Jobat.be vat de essentie samen. -
Salaris
Zoveel verdien je in de meest hardnekkige knelpuntberoepen
Van schoonmaker tot ICT-ontwikkelaar: het lijstje met zware knelpuntberoepen oogt divers. En dat geldt ook voor de lonen. Jobat.be ging na wat je verdient in 7 van de meest hardnekkige knelpuntjobs. -
Albert Heijn roept kipfilets terug vanwege mogelijke aanwezigheid van salmonella
Albert Heijn haalt, in overleg met het voedselagentschap FAVV, de Franse scharrelkipfilet van het merk Albert Heijn uit de verkoop vanwege de mogelijke aanwezigheid van salmonella. De supermarktketen vraagt om het product niet te consumeren en het terug te brengen naar het verkooppunt. -
PREMIUM26
Onderzoeker Bart Mesuere pleit voor nuance in het vaccindebat: “Kijk niet alleen naar de grote voorraad, dat is te gemakkelijk”
0 reacties