Christoph D'Haese (N-VA), burgemeester van Aalst.
Volledig scherm
Christoph D'Haese (N-VA), burgemeester van Aalst. © rv

Carnavalsgroep en burgemeester Aalst krijgen haatmails na spot met joden, Unesco noemt praalwagen “uiting van haat”

De Aalsterse burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en de carnavalsgroep ‘De Vismooil’n’ hebben de voorbije dagen heel wat haatmails gekregen omdat het thema van de praalwagen van de groep tijdens de jaarlijkse carnavalsstoet bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten is. De Vismooil’n paradeerde met een praalwagen met daarop karikaturale poppen van Joden, met grote haakneuzen, pijpenkrullen en een geldkist. Ondertussen veroordeelt ook de Unesco, de VN-organisatie die het carnaval van Aalst erkent als Cultureel Werelderfgoed, de wagen.

145 reacties

 • Ivan Willems

  4 jaar geleden
  Carnaval is een achterlijk gedoe. Kan niet bevatten dat mensen beginnen te " janken" als het voorbij is. Is er echt niets meer te beleven dan dat???. Triestig gesteld dat dit in het leven werd gehouden.
 • Carlos Miguel

  4 jaar geleden
  Een blunder ja, maar niet met slechte bedoelingen. Ik kan het niet vatten dat dit zo escaleert en Europa er zich weer mee moet moeien. Zelf gemeende excuses worden door de klagers niet aanvaard, als je dan toch tolerantie predikt dan zou je dit beter ook zelf toepassen. Heel erg wat er in de geschiedenis is gebeurd, maar ik hoor ze graag eens hun medeleven betuigen aan alle Palestijnen die onderdukt worden in eigen land.
 • Marc Baeyens

  4 jaar geleden
  Enkelingen hebben van die praalwagen gebruik gemaakt om politieke doeleinden na te streven. Had Aalst een trado-burgemeester gehad dan was die wagen zo voorbij gereden.
 • maud hallett

  4 jaar geleden
  waar is de sense of humour, kan echt niets meer????
 • Ronald Boudewijns

  4 jaar geleden
  Diegenen die achter alles iets zoeken zijn het grootste “probleem”...
 1. Bewoners dementieafdeling krijgen bezoek van koe Julie en kalfje Conny: “Geweldig om iedereen te zien genieten”
  Moerzeke

  Bewoners dementieaf­de­ling krijgen bezoek van koe Julie en kalfje Conny: “Geweldig om iedereen te zien genieten”

  De bewoners van het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Moerzeke kregen vandaag wel heel speciaal bezoek over de vloer. Tomas Verspecht uit Merchtem kwam met de lievelingskoe van zijn overleden vader speciaal naar het woonzorgcentrum om de bewoners een leuk moment te geven en ze even terug te brengen naar vroeger. “Op deze manier wil ik ook aan de zorg en het welzijn van de bewoners mijn steentje bijdragen", zegt Tomas.