De zogenaamde gilles.
Volledig scherm
De zogenaamde gilles. © ANP / EPA

Carnavalisten La Louvière houden zondag minuut stilte voor slachtoffers Strépy

Op de carnavalsviering in La Louvière, die plaatsvindt op 27, 28 en 29 maart, zal zondag een minuut stilte worden gehouden voor de slachtoffers van Strépy-Bracquegnies. Daar reed afgelopen zondag een wagen in op een groep carnavalisten. Zes mensen kwamen om het leven, tientallen anderen raakten gewond. 

 1. Groen wil besparen op lonen parlementairen: 1.000 tot 1.500 euro per maand netto inleveren en de inkomsten op cumul verder beperken
  PREMIUM
  Politiek

  Groen wil besparen op lonen parlemen­tai­ren: 1.000 tot 1.500 euro per maand netto inleveren en de inkomsten op cumul verder beperken

  Na alle commotie over de pensioenextra’s van oud-Kamervoorzitters is het tijd voor de grote opkuis, denken ze bij de Groenen. Ondervoorzitter van de Kamer Kristof Calvo (Groen-Ecolo) spaart daarbij z’n eigen portefeuille én die van de collega-parlementsleden niet. In een achttienpuntenplan stelt hij onder meer voor dat parlementairen een stevig deel van hun loon inleveren.
 2. Minister Dalle (CD&V) deelt tik uit aan N-VA-voorzitter De Wever na heisa rond ‘woke’ foto’s: “Reactie op woke wordt gevaarlijker dan het fenomeen zelf”
  48

  Minister Dalle (CD&V) deelt tik uit aan N-VA-voorzitter De Wever na heisa rond ‘woke’ foto’s: “Reactie op woke wordt gevaarlij­ker dan het fenomeen zelf”

  “Het is niet aan politici om zich te gaan mengen in de inrichting van een theater”, dat schrijft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) in een opiniestuk over de heisa rond de ‘woke’ portretten in Antwerpen. Dalle geeft ook de burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) een sneer, die begin deze maand nog een boek over ‘woke’ uitbracht. “Ik wacht nog altijd op het eerste voorbeeld van hoe onze vrijheden worden ingeperkt omdat we iets niet meer ‘mogen’ zeggen.”